Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden öğrencilere eğitimAdana İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Mücadele ekipleri, Necip Fazıl Kısakürek ilkokulu ve Anaokulu öğrencilerine yönelik güvenli ve bilinçli internet kullanımı, siber zorbalık, sosyal medya güvenliği ile teknoloji bağımlılığı konularında bir eğitim semineri düzenlendi.
Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 3 milyon kişiye daha ulaşıldıMillî Eğitim Bakanlığı, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı çerçevesinde çalışmalarını tüm birimleri ve insan kaynağını devreye alarak kararlılıkla sürdürüyor. Faaliyet Planı ile daha sistematik hâle getirilen eğitimlerle mayıs ve haziran aylarında yaklaşık 3 milyon kişiye daha ulaşıldığını ifade eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "19 milyon öğrencimiz, 1 milyon 200 bin öğretmenimiz ve velilerimizle birlikte Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin örneklemini değil, evrenini oluşturuyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele için 'her türlü şiddete sıfır tolerans' parolasıyla Bakanlığımızın tüm enstrümanlarını çok aktif kullanarak ilerliyoruz. Bu yolla ulaşamayacağımız hiçbir nokta yok." dedi.
MEB resmen duyurdu! Öğrenci, öğretmen ve veli...MEB harekete geçti ve resmen duyurdu. Eğitim faaliyetleri gerçekleştiriliyor, çalışmalar kararlılıkla yürütülüyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamada bulundu. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı çerçevesinde, eğitimler çok daha sistematik hale getirildi. Sadece kadına yönelik şiddet değil, akran zorbalığı ve her türlü şiddete 'sıfır tolerans' parolasıyla hareket edildiğine dikkat çeken Bakan Özer, öğretmenler, öğrenciler ve velilere yönelik pek çok eğitim faaliyeti gerçekleştirildiğini belirtti. e-Rehberlik modülü verileri uyarınca öğrenci ve velilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak katılımcılar, öncelik durumlarına göre belirleniyor.
Aile Bakanlığı’ndan, ebeveynlere “Dijital Rehber”Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, dijital dünyada çocuklar ve ebeveynleri arasında iletişimin sağlıklı kurulabilmesi için “Dijital Rehber” hazırladıklarını söyledi.
Ara tatil seminer programı! Öğretmenlerin ara tatil mesleki çalışma programı belli oldu!Okullarda ara tatilin başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlerin mesleki çalışma programını da yayınladı. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, 16-20 Kasım 2020 ara tatilinde mesleki çalışma programını çevrim içi olarak gerçekleştirecek. İşte öğretmenlerin ara tatil seminer programı...
Anne ve babalar dijital dünyada da ebeveynlik yapmalıUzmanlar, çocukların dijital mecralarda geçirdiği zamanın pandemi döneminde arttığına işaret ederek, anne ve babaların dijital dünyada da ebeveynlik rolü üstlenip çocuklarına bilinçli internet ve teknoloji kullanımı konusunda eğitim vermesi gerektiğini belirtiyor.
MEB duyurdu! Öğretmenler idari izinli sayılacakMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların tatile girmesinin ardından yaklaşık 1 milyon öğretmene yönelik düzenlenecek mesleki eğitim programının detaylarını belirledi.
Yargıtay'dan Microsoft'u şoke eden onamaABD ve Almanya dahil 22 ülkede ikinci el yazılım ticaretinin 2006 yılından bu yana serbestçe yapılmasına karşın, Türkiye’de yasak olan ikinci el yazılım ticareti için yeni bir dönem başladı...
İnternette bunu sakın yapmayın!İş, iletişim, eğlence, alışveriş, bankacılık işlemleri ve bilgiye ulaşmak için en sık tercih edilen platformlardan biri haline gelen ancak kötü amaçlı kullanımlara ve özelikle dolandırıcılık faaliyetlerine açık olan interneti, alınacak 10 önlemle güvenli kullanmanın mümkün olduğu bildirildi...
RTÜK'ten 'Bilinçli internet kullanımı' önerileriRadyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), resmi internet sitesinde hizmete giren sayfasında çocukları internetin olumsuz etkilerinden ve bu yolla görebilecekleri zararlardan korumayı amaçlıyor
Arama motorlarında yaptığınız sorgulamalarda bu kelimelere dikkat! Tüm bilgilerinizi ele geçiriyorlarGoogle ve diğer arama motorları üzerinden yapılan sorgular, çevrimiçi ortamda en güvenli eylemlerden biri gibi görünse de, siber güvenlik uzmanları bazı aramaların ciddi tehditlerle sonuçlanabileceği konusunda uyarıyor. Peki, asla aranmaması gereken kelimeler ve ifadeler neler? Siber korsanlar bu konuda nasıl bir strateji izliyor? Kullanıcıları bekleyen tehlikeler neler?
Bakan Uraloğlu: 119 terör yandaşı hesaba erişim engeli getirdikSon bir haftada 409 bin 736 adet zararlı internet adresine ulaşmak isteyen yaklaşık 141 milyon erişimin engellendiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, “Sosyal medya mecralarının da Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymalarını sağlıyoruz. Terör örgütlerine ait hesapları, internet sitelerini ve bu örgütler lehine propaganda içeren tüm içerikleri de yakından takip ediyor ve erişim engeli getiriyoruz. 119 terör yandaşı hesaba erişim engeli getirdik.” dedi.
Online alışverişte sanal kart uyarısıe-Ticarette kasım ayına yayılması planlanan indirim ve kampanya günlerinde online alışveriş yapanlara, "sanal kart kullanmaları", "sahte internet sitelerine dikkat etmeleri" ve "olumsuz bir durum yaşandığında Tüketici Hakem Heyetlerine başvurmaları" önerildi.
Bakan Göktaş aileleri uyardı; Dijital içerikler çocuklarımızı etkiliyorAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Çocuklarımızın maruz kaldığı dijital içerikler, onların zihin dünyalarını ve dolayısıyla geleceğini doğrudan etkiliyor. Bugün sosyal medyanın etkileri ve dijital riskler, aileler için büyük bir endişe kaynağı haline geldi" dedi.
En düşük emekli aylığının artırılmasını içeren vergi paketi komisyondaEn düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören 'Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.
Bakan Uraloğlu: Ülkemizde sosyal medya kullanım süresi yaklaşık 3 saatUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, "Sosyal medya kullanım süresi dünyada 2 saat 23 dakika iken; ülkemizde 2 saat 44 dakika, yaklaşık 3 saati buluyor. Dolayısıyla bu alan asla boş bırakılmaması ve son derece ciddiyetle ele alınması gereken bir konu" dedi.
Deprem farkındalık eğitimi 31 Ocak dahil mi, son gün ne zaman? Öğretmenlere deprem farkındalık eğitimi zorunlu mu?Deprem farkındalık eğitimi 28 Eylül tarihinde duyurulmuştu, son güne girildi. Cumhurbaşkanlığı tarafından kısa mesajla duyurulan eğitimin ardından pek çok memur eğitimini tamamladı, henüz tamamlamamış olanlar için de son tarih bilgisi paylaşıldı. Peki, deprem farkındalık eğitimi zorunlu mu? Deprem farkındalık eğitimi son gün ne zaman, 31 Ocak dahil mi?
“Temel bilgi birikimi eksikliği ve yüksek risk iştahı, finansal piyasalarda kayıplara yol açabilir"Merkezi Kayıt Kuruluşu verileri, 17 Ekim itibarıyla Türkiye'de borsa yatırımcısı sayısının 8 milyonu aştığını gösterirken, varlık piyasalarında işlem yapan yatırımcılar için araştırma ve güvenilir finansal bilgi, her zamankinden daha önemli hale geldi. Statista verileri, 5 yatırımcıdan üçünün araştırmaya daha fazla odaklanarak geliştiğini ortaya koydu. Big Trade Boss'un Kurucusu Ergun Cihat Cankurt, "Temel bilgi birikimi eksikliği ve yüksek risk iştahı, finansal piyasalarda kayıplara yol açabilir" dedi.