Gazete Vatan Logo

Zello operasyonu!

İsimler Zello ve twitter’dan tespit edildi

Aralarında Çarşı üyelerinin de olduğu 22 kişinin gözaltına alındığı operasyonda polisin isimleri, sosyal iletişim ağı Zello ve twitter’dan tespit ettiği ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak “gereğini yapacağız” talimatından sonra İstanbul Polisi harekete geçti. Dün ve bugün 179 kişiyi Güvenlik Şube Müdürlüğü, 42 kişiyi Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaşı 18’den küçük 8 çocuğu da Çocuk Şube Müdürlüğü gözaltına aldı. Organize Şube Müdürlüğü ise önceki gün yaptığı operasyonda da 22 kişiyi gözaltına alınmıştı.

‘Şiddete yönlendirme’

22 kişinin “halkta kin ve nefret uyandırmak için suç örgütü kurmak ve kaos oluşturmak”tan gözaltına alındığı öğrenildi. Aralarında Çarşı Grubu’nun liderlerinden Cem Yakışkan ve Deve Erol lakaplı Erol Özdil’in de bulunduğu kişilerin Gezi olaylarında “liderlik” yaparak protestoları demokratik eylemlerden çıkartıp şiddete yönlendirme, barikat kurma, dozer çalınması ve Başbakanlık Ofisi’nin ele geçirilmesi yönünde organizasyon yapmakla suçlandığı belirtiliyor.

Evlerinde 3 silah bulundu

Bu kişilerin akıllı telefonlarda kullanılan telsiz benzeri iletişim programı Zello ile sosyal paylaşım siteleri twitter ve facebook’u kullanarak gurupları organize ettiği ve çatışmaları alevlendirdiği iddia ediliyor. Polisin bu kişileri yine sosyal ağlar üzerinden iz sürerek gözaltına aldığı öğrenildi. Bu şahısların evlerinde yapılan aramalarda 3 ruhsatsız silah, gaz maskesi ve sis bombalarının bulunduğu ifade ediliyor.

‘Demokratik hakkımızı kullandık’

Gezi Parkı protestolarına destek veren Beşiktaş Çarşı Grubu’na yönelik gözaltılar, gözleri siyah-beyazlı taraftar grubuna çevirdi. Çarşı’nın resmi internet sitesi www.forzabesiktas.com’dan yapılan açıklamada, özetle şöyle denildi: “Çarşı olarak, Gezi Parkı olaylarının başladığı ilk günden itibaren çevreye ve kamu mallarına zarar vermeyi reddeden bir çizgi içerisinde provokasyonlardan uzak durarak demokratik protesto hakkını kullanan halkımızın yanında onurlu duruşumuzu sergiledik. Lakin üzülerek takip etmekteyiz ki arkadaşlarımız çete kurmak ve yağma amaçlı tehdit suçlarını işlemekle itham edilmektedirler. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın sürecin huzur içerisinde ve kimsenin zarar görmeden bitmesi için verdikleri emeğin bilinciyle semtimizde arkadaşlarımızı beklemeye ve konuyla ilgili gelişmelerin takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı