YKS başvuru ücreti nereye yatırılır? (YKS başvuru kılavuzuna göre başvuru şartları nelerdir, başvuru nasıl yapılır?) YKS ne zaman?
YKS 2020 başvurusu dün başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2020 YKS kılavuzu, “osym.gov.tr” internet sitesinden açıklandı. Yükseköğretim Kurumları sınavı başvurusu 3 Mart 2020 tarihinde sona erecek. Bu yıl YKS başvuru ücreti ise 70 TL oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yayımladığı kılavuzla 2020 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) için adayların yanında bulundurması yasak olan araç, gereç ve eşyalarda güncellemeye gitti. Peki,YKS başvuru ücreti nereye yatırılır? YKS başvuru kılavuzuna göre başvuru şartları nelerdir, nasıl yapılır? YKS ne zaman?
YKS başvuru 2020 kılavuzu yayımlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından açıklanan 2020 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi, “osym.gov.tr” internet sitesinden duyuruldu. ÖSYM sınavlarına başvurmak isteyenler sınav başvuru tarihleriyle birlikte, sınav tarihini sorguluyor. YKS başvuruları ÖSYM tarafından 6 Şubat 2020 ve 3 Mart 2020 tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınacak. Sonuçlar ise 23 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak. Peki YKS başvuru ücreti nereye yatırılır? (YKS başvuru kılavuzuna göre başvuru şartları nelerdir, nasıl yapılır?) YKS ne zaman? İşte YKS ile ilgili merak edilenler…
2020 YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?
YKS başvuru ücreti olarak adaylardan her bir oturum için 70 TL ücret alınacak. Üç ayrı oturumda gerçekleştirilecek olan YKS sınavı Temel Yeterlilik Testi, Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi oturumlarından oluşuyor.
2020 YKS NE ZAMAN?
ÖSYM'nin açıkladığı “2020 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi”ne göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 20-21 Haziran 2020'de yapılacak. Başvuruları 6 Şubat-3 Mart'ta alınacak sınavın sonuçları 23 Temmuz'da açıklanacak.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 1. Oturum (TYT)
Başvuru: 6 Şubat - 3 Mart 2020Geç Başvuru: 18-19 Mart 2020
Sınav: 20 Haziran 2020
Sonuç: 23 Temmuz 2020
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2. Oturum (AYT)
Başvuru: 6 Şubat - 3 Mart 2020
Geç Başvuru: 18-19 Mart 2020
Sınav: 21 Haziran 2020
Sonuç: 23 Temmuz 2020
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 3. Oturum (YDT)
Başvuru: 6 Şubat - 3 Mart 2020
Geç Başvuru: 18-19 Mart 2020
Sınav: 21 Haziran 2020
Sonuç: 23 Temmuz 2020
YKS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?
YKS başvuruları 6 Şubat Perşembe gününden itibaren ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden veya ÖSYM büroları aracılığı ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Adaylar ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek.
YKS 2020 BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ…
2020 YKS'DE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ!
Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi ilk kez hayata geçirilerek 16 pilot üniversitedeki 3 bin öğretim üyesi ve yaklaşık 36 bin öğrenciye dijital dönüşüm eğitimi verildi. Söz konusu eğitimler sırasında, üniversiteye girişte puan sınırlaması getirilen bölümlere ilişkin detaylara yer verildi.
HUKUK İÇİN 125 BİN
YÖK 'ten alınan ve resmileşen kararın ardından artık Hukuk Fakültelerine sıralama 125 binle sabitlenecek.
ECZACILIK İÇİN SINIRLAMA
2020 YKS 'de 100 bin sıralamasına giremeyen adaylar, Eczacılık Fakültelerine yerleştirilmeyecek.
DİŞ HEKİMLİĞİ DE SINIRLANDI
YÖK 'ten yapılan açıklamada Diş Hekimliğine girişe de sınır getirildiği ifade edildi. Yeni düzenlemeye göre artık 80 binlik sıralamaya giremeyenler diş hekimliğine yerleştirilmeyecek.
2020 YKS’YE ‘ALYANS’ İLE ‘PİRERCİNG' AYARI
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yayımladığı kılavuzla 2020 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) için adayların yanında bulundurması yasak olan araç, gereç ve eşyalarda güncellemeye gitti.
Önceki yıllarda sınava girişte yüzük ve küpe yasağı uygulayıp alyansa izin veren ÖSYM bu yıl sadece halka alyansa izin verecek. Geçen yıl sınava basit piercing ile girmeye izin veren ÖSYM, basit piercing’i de “taşsız, metal top veya sivri uçlu” olarak tanımladı. 2020 YKS için başvurular bugün başladı. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 20 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 21 Haziran sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak.
YKS’de önceki yıllarda yüzük ve küpe yasağı uygulayıp alyansa izin veren ÖSYM, bu kez alyansa da sınırlama getirdi. Sınava girerken yasak araç ve gereçler şöyle: Sınava çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar, kulaklık, kolye, küpe, yüzük (halka alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılar; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalarla (başörtü için kullanılan toplu iğne, para, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing (taşsız, metal top veya sivri uçlu) hariç), her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı vb. kartlar, cep bilgisayarı, sözlük işlevi olan elektronik cihaz, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizat, kalem, silgi, kalemtıraş, her türlü müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlar, şeffaf pet şişe içinde bandajı çıkarılmış su hariç içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleri, ilaç, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçlarla girilmesi yasak.