Gazete Vatan Logo

Yıllar sonra babasını gördü

Yıllar sonra babasını gördü

95 yaşındaki Hatice Demir adlı kadın 10 çocuğu ve torunlarıyla beraber yaşadığı evinin kapılarını Avustralyalı gazetecilere açtı. Çanakkale gazisi olan babası Adil Şahin’in, ölmeden önce Avustralya dergilerine röportaj verdiğini, ABC kanalının çektiği bir belgeselde ‘canlı tanık’ olarak savaş yıllarını anlattığını öğrenen Hatice Demir, babasının video görüntülerini görünce gözyaşlarını tutamadı.

Babası hakkında konuşurken mutluluğu gözlerinden okunan Demir, “Savaş dönemine ait bir soru sorulduğunda çok mutlu olurdu ama asla ev içinde bize savaştan bahsetmezdi” diye konuştu.

Eceabat’lı olduğu bilinen Adil Şahin, Çanakkale Savaşı’ndan sonra başka cephelerde de görev almış, son olarak Suudi Arabistan’da İngilizlere esir düşmüştü. Şahin, Arap Yarımadası’ndaki esir kampından, İngiliz askerleri arasında tesadüf eseri karşılaştığı Yunanlı çocuk arkadaşı sayesinde kaçabildi.

‘Onlardan nefret etmedim’

Avustralyalı gazetecinin, babası Adil Şahin’in belgeseldeki görüntülerini izletmesinin ardından gözyaşlarını tutamayan Hatice Teyze yıllar önce çekilen görüntüleri defalarca seyretmek istedi. Hatice Teyze’nin “Düşman geldi, savaştık. Düşman gitti, dostuz. Hiçbir zaman onlardan nefret etmedim” şeklindeki sözleri Avustralyalı gazeteciyi de duygulandırdı.

Haberin Devamı