Gazete Vatan Logo

Yargıtay'dan emsal oluşturacak karar!

3 kere müebbet istenen Sedat Şahin serbest...

Yasanın yürürlüğe girmesi üzerine beş yıl 10 aydan beri cezaevinde olan Sedat ve Vedat Şahin kardeşler, avukatları Ali Rıza Dizdar aracılığıyla mahkemeye başvurdu. Şahin kardeşlerin dilekçesine dün yanıt geldi. Sedat Şahin tahliye edilirken, kardeşi Vedat Şahin’in dosyası mahkemeye gelmediği için tahliye edilemedi. Şahin’in durumuyla ilgili kararın bugün verilmesi bekleniyor. Aynı davada tutuklu olan Oktay Öztürk de tahliye edilenler arasında yerini aldı. Sedat Şahin’in 3 kez uygulanmak üzere, “taammüden adam öldürmeye azmettirmek” suçundan müebbet ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

Urfi Çetinkaya’ya ret, sağ koluna tahliye çıktı

“Uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı” iddiasıyla tutuklu yargılanan Urfi Çetinkaya’nın avukatı Hatip Mercan tarafından, Cuma günü yapılan tahliye talebi de değerlendirilerek karara bağlandı. Mahkeme heyeti, 9 Kasım 2003 tarihinden itibaren tutuklu bulunan Çetinkaya’nın talebini reddetti. Mahkeme Çetinkaya’nın sağ kolu olarak bilinen Enver Sari’nın serbest bırakılmasını kararlaştırdı.


Kanlı baskının tutuklusu kalmadı

Tahliye olan sanıklar arasında, İstanbul’u kana bulayan eylemlere imza atan çete üyeleri de bulunuyor. Ağrı’lı Özbey aşiretine mensup olan Nurçin ve Yüce aileleri 2001 yılından bu yana aralarında bulunan husumet nedeniyle onlarca kanlı eyleme imza atmış ve İstanbul’u kan gölüne çevirmişti. Birçok kanlı baskın düzenleyen, fidye, adam kaçırma, cinayet, infaz ve tecavüz gibi eylemler sonucunda onlarca kişinin ölümüne neden olan ailelerin kan davası, 2005 yılında yaşanan bir kahvehane baskınıyla doruk noktaya ulaşmıştı. 2 Aralık 2005’de Ümraniye’de Nurçin ve Özbey ailelerinin birlikte oturduğu kahvehaneye gelen Yüce ailesinden 4 saldırgan, kahvehaneyi kurşun yağmuruna tutmuştu. Olayda 3 kişi hayatını kaybederken 6 kişi da ağır yaralanmıştı. Delil bulunamadığı için serbest bırakılan diğer sanıklardan sonra tek tutuklu sanık, Güngör Yüce de geçtiğimiz perşembe günü tahliye edildi. Böylece 3 kişinin öldüğü baskında hiç tutuklu sanık kalmadı.

Haberin Devamı