Gazete Vatan Logo

Yargıtay 9. Ceza Dairesi kapatılsın!

Müşir Deliduman adlı avukat, bir sayfalık "Yargıtay 9. Ceza Dairesi Kapatılsın" talepli dilekçesini posta yoluyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Adalet Bakanlığı, Yargıtay Başkanlığı ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ne gönderdi. Avukat Deliduman dilekçesinde, "İstiklal Mahkemeleri, Sıkıyönetim Mahkemeleri, DGM’ler, CMK 250. madde ile görevli, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. madde ile görevli mahkemeler ülkemiz yargı tarihinde birer karar lekedir. İnsan hakları ve insanlık onuru bu mahkemelerde hiçe sayılmıştır. En son TMK.10. madde ile göreli mahkemelerin kapanması ile bu kara sayfa da kapandı. Çünkü bu mahkemeler de vatandaşlık ceza hukuk değil, düşman ceza hukuku uygulanıyordu. İlk derece mahkemeler kapandı ancak bu mahkelerin temyiz merci olan Yargıtay 9. Ceza Dairesi halen açıktır" ifadelerine yer verdi.

"Yargıtay 9. Ceza Dairesi, CMK 250. ve TMK 10. madde ile görevli mahkemeler gibi uzmanlık alanı bellidir" denilen dilekçede, "Ülkemiz en son TMK 10. madde ile görevli mahkemelerin kapanması ile yargı tarihinde kara bir sayfa kapanmıştır. Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin kapısına kara bir kilit vurup kapatılması gerekir. Bu dairenin verdiği ile hayatların karardığı insanlar bir nebzecik teselli olsun Acilen Yargıtay 9. Ceza Dairesi kapatılsın. Özel yetkiler ile görevli ve yetkili mahkemeler de yargılamanın adil olmadığı herkesçe bilinmektedir" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

"BİLİYORUZ Kİ BU DAİRENİN KAPANMASI ÇÖZÜM DEĞİLDİR"

Özel Yetkili Mahkemelerin temyiz mercinin Yargıtay 9. Ceza Dairesi olduğu belirtilen dilekçede, "Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin uygulamaları Özel Yetkili Mahkemelerin uygulamalarından hiç farklı değildir. Yargıtay 9. Ceza Dairesi görevleri arasında değişik suç tipleri için temyiz makamı olarak yazılsa bile en iş yoğunluğunun büyük çoğunluğu Özel Yetkili Mahkemeler tarafından verilen kararların temyiz makamıdır. Bu dairenin kararlarında toplumun hiçbir kesimi memnun değildir. Yargıtay 9. Ceza Dairesi kapatıldığı zaman özel yetkili mahkemeler tamemen tarihe karışmış olacaktır" denildi. Dilekçenin sonuç bölümünde şu ifadeler yer aldı: "Demokratikleşme, geçmiş ile yüzşeme, adalete erişim her yurttaş için sağlanması gerekir. "

Haberin Devamı