Yalı kurtuldu!
Sevinç Hanım, yalısını son anda icradan kurtardı! Finansmanı kim sağladı?
Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü’ye ait Anadolu Hisarı’ndaki Komodor Remzi Bey Yalısı’nın 7.6 milyon liralık icra bedeli son anda ödendi. Böylece tarihi yalının icradan açık artırma ile satışı iptal edildi...
Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü’ye ait Anadolu Hisarı’ndaki Komodor Remzi Bey Yalısı’nın dün yapılması beklenen icradan satış işlemi Emlak Bankası’nın İcra Müdürlüğü’ne alacağını tahsil ettiğini bildirmesiyle son gün durduruldu. Sevinç İnönü, armatör kardeşi Selim Sohtorik’in 1998’de satın aldığı 3 gemi için bankadan çektiği krediye kefil olduğu için bu borçla karşı karşıya kalmıştı. Alacaklı bankanın talebiyle Sevinç ve Erdal İnönü Vakfı Genel Merkezi olarak kullanılan 96 yıllık Komodor Remzi Bey Yalısı için 7 milyon 600 bin TL muhammen bedel biçildi. Bu bedel bölgeyi bilen emlakçılar tarafından çok düşük bulunmuş ve yalının gerçek değerinin en az 16-17 milyon dolar olduğu belirtilmişti.
İntifa hakkı Sevinç İnönü’de
Alınan bilgiye göre yapılan ödemeler ve faiz silinmesi sonucu dosyada 7 milyon 600 bin lirayı bulan borç, önceki gün avukatları aracılığıyla Sevinç Hanım adına tasfiye halindeki Emlak Bankası’na ödendi.
Sevinç İnönü’nün önümüzdeki hafta avukatları aracılığıyla bir basın açıklaması yaparak hem ödenen borç hem de yalının ilerideki durumuyla ilgili kamuoyuna bilgi vereceği ifade edildi. Bu arada yalının tapu kaydında Sevinç İnönü adına ömür boyu kullanma hakkı olduğuna dair intifa hakkı şerhi bulunuyor.
Ölene kadar oturacak
İnönü ‘Müze olsun’ demişti
Erdal İnönü’nün yaşarken müze olmasını vasiyet ettiği yalının icradan satılacak olması Sevinç İnönü’yü çok üzüyordu. 4 salonu, 6 odası bulunan yalı, Sevinç ve Erdal İnönü Vakfı Genel Merkezi olarak kullanılıyordu.
Avukatlarıyla gelip ödedi
Gelişmeyle ilgili VATAN’ın sorularını yanıtlayan tasfiye halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, şunları söyledi, “Bizim o yalıyla ilgili bir haczimiz vardı. Bu hacizle birlikte tüm süreci ilgili İcra Memurluğu yürütüyordu. Fiyatı falan da icra memurluğu belirledi. Sevinç Hanım bir süredir orayı müze yapmak istediğini söylüyordu ve bunun için finansman arayışındaydı. Sonunda 18 Haziran Salı günü avukatlarıyla birlikte bize geldi. Nakit olarak belirlenen 7.6 milyon lirayı ödedi. Bizim de yalıyla işimiz bitti. Bu parayı nereden buldunuz’ diye bir soru olamaz. Aldık. Biz kimseyi mağdur etmek istemeyiz. 18 Haziran’da bu ödeme yapıldı, yalıyla ilgili konu da kapandı.”