Gazete Vatan Logo

Vekillerin silah isyanı!

'Artık babalar bile çocuklarına...'

‘’Artık babalar bile çocuklarına oyuncak silah almıyor’’ diyen milletvekilleri Cumhurbaşkanı ve Başbakanın, silah hediye etme yetkisinin kaldırılmasını istediler.

Silahları sınıflandıran, üretim, ithal, satış ve edinimine ilişkin esasları belirleyen Silah Kanunu Tasarısındaki bir madde tartışmalara neden oldu. ‘’Artık babalar bile çocuklarına oyuncak silah almıyor’’ diyen milletvekilleri, Cumhurbaşkanı, Başbakan gibi makamların silah hediye etme yetkisinin kaldırılmasını istediler.

Ateşli Silahlar ile ilgili yasa halen Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanına silah hediye etme yetkisi tanıyor. Yeni tasarı ile kapsam genişletilerek, yetki İçişleri ve Milli Savunma Bakanlarına da veriliyor. Bu 5 makam, şartları uyan kişilere silah hediye edebilecek.

TBMM İçişleri Komisyonundaki görüşmeler sırasında CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, ‘’Neden silah armağan edilir? Başka şey armağan etsinler" dedi. MHP Osmaniye Milletvekili Hüseyin Türkoğlu da "Toplumun önemli bölümü artık çocuklarına oyuncak silah bile almıyor. Bu makamlar niye silah hediye etsin ?" diye konuştu.

DEMİREL, ÇİLLER, ERDOĞAN

Yasadaki bu madde daha çok yurt dışından getirilen silahlar için kullanılıyor. Vatandaşların silah ithal etme yetkisi olmadığı için özellikle milletvekilleri ve bürokratlar, yurt dışı gezileri sırasında satın aldıkları silahları Türkiye’ye getirip, evrakları Cumhurbaşkanı ya da Başbakana imzalatıp bu makamlarca hediye edilmiş gibi göstererek ruhsata bağlıyorlar.

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'inde aralarında bulunduğu milletvekilleri, valiler, bürokratlar ve kayınbiraderinin de olduğu 191 kişiye silah hediye etmişti. Tansu Çiller de Başbakanlık döneminde, koruma polisleri ile bazı milletvekillerine 48 adet silah hediye etti. Bu isimler arasında eşi Özer Çiller ile oğlu Mert Çiller de yer alıyor. Başbakan Erdoğan ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na "Glock" marka silah hediye etti.

Haberin Devamı