Gazete Vatan Logo

Varto depreminin yaraları 35 yıl sonra sarılıyor

AK Parti Muş Milletvekili Sebahattin Yıldız, 1966 yılında meydana gelen Varto depremi sonrası bugüne kadar yapılmayan deprem konutlarının tamamının bu yıl içerisinde programa alınacağını söyledi

Muş Şeker Fabrikası misafirhanesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Milletvekili Sebahattin Yıldız, 35 yıldan beri hak sahibi olan vatandaşların konutlarının en kısa sürede yapımına başlanılacağını ve hiçbir hak sahibinin ortada kalmayacağını belirtti. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmeler sonrası, yıllardan beri konutlarını bekleyen vatandaşların evlerinin bir an önce bitirilmesi kararının alındığını dile getiren Yıldız, "Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeler sırasında Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne Varto depreminden dolayı yapılmamış tüm konutların programa alınması talimatını verdi. Bu yıl içinde Varto depreminden dolayı yapılması gereken konutların tamamı programa alınacak" dedi.

Bayındırlık ve İskan Müdürü Ayhan Uçak ise, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Varto depremi ve değişik tarihlerde meydana gelen heyelanlar nedeniyle hak sahibi olan vatandaşlara ait 713 konutun programa alınmayı beklediğini bildirdi.