Gazete Vatan Logo

Valilik ve adliyeye el bombalı saldırı

Tunceli’de Valilik ve Adliye binasının girişindeki polis noktasına el bombası attıktan sonra ellerinde otomatik silah ve bombalarla içeriye girmeye çalışan terörist öldürüldü. Teröristin DHKP-C’li Onur Polat olduğu belirlendi

Valilik ve adliyeye el bombalı saldırı

Tunceli’nin Atatürk Mahallesi’nde bulunan Tunceli Valiliği ile bitişiğindeki Adliye binasına saldırı girişimi oldu. Saat 08.40’da gelen bir kişi, önce valilik ve adliye binasının güvenliğini sağlayan polis noktasına el bombası attıktan sonra, adliye binası giriş kapısına yöneldi. Bu sırada bina güvenliğini sağlayan güvenlik güçleri ile terörist arasında çatışma çıktı, terörist ölü ele geçirildi. Teröristin DHKP/C terör örgütünün dağ kadrosundan 1990 İstanbul doğumlu Onur Polat olduğu ortaya çıktı.

Dağ kadrosundan

Polat’ın üzerinde 1 adet tabanca, 1 adet uzun namlulu otomatik silah ve el bombaları ele geçirildi. Polat’ın geçen yıl Tunceli’de DHKP/C’ye yönelik düzenlenen operasyonda 6 kişi ile birlikte gözaltına alındığı ve sevk edildiği mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirlendi. Tunceli Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları soruşturmada, ölü ele geçen Onur Polat’ın kentte bazı işyerlerinde çeşitli işlerde çalıştıktan sonra örgütün dağ kadrosuna katıldığını tespit etti. DHKP/C’nin Tunceli kırsal alanında 10 kişilik bir grubunun bulunduğu tahmin edilirken, örgütün dağ kadrosunun ilk kez kentte eylem gerçekleştirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Örgüt üstlendi

DHKP/C’ye yakın bir internet sitesinde Onur Polat’ın Tunceli’nin kırsal alanında faaliyet gösteren İbrahim Erdoğan Kır Birimi’nde yer aldığı örgüt tarafından açıklandı ve kırsal alanda silahla çekilen bir fotoğrafı yayımlandı.

Kızıldere’nin yıl dönümü

Emniyet yetkilileri, terör örgütünün dağ kadrosunun kent merkezindeki ilk eylemini 30 Mart 1972’de meydana gelen Kızıldere olaylarının yıl dönümünde yapmak istediklerini dikkat çekti. Mahir Çayan ve 9 arkadaşı, saklandıkları Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Kızıldere Köyü’nde çatışmada ölü ele geçirilmişlerdi.

El bombası patlamamış

Polisin yaptığı soruşturmada terörist Onur Polat’ın dün sabah bir pastanede kahvaltı yaptıktan sonra yaya olarak olay yerine geldiği ve ünlü bir giyim markasına ait poşete sakladığı bombayı kontrol noktasındaki polislere attığı, bombanın patlamayınca koşarak adliyeye girmeye çalıştığı belirlendi.

Haberin Devamı