‘Uyuşturucuyla Mücadele Şurası’ndan 2 önemli adım
Birinci Uyuşturucu Şurasına katılan Başbakan Davutoğlu ve bakanların ortak hedefi gençleri bu bataktan kurtarmaktı. İlk hamleler ‘ALO Uyuşturucu Hattı’ ve ‘Bağımlılık Poliklinikleri’ kararı oldu
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ATO Congresium’da düzenlenen 1. Uyuşturucu ile Mücadele Şurası’nda yaptığı konuşmada, uyuşturucunun hem bireyi, hem aileyi, hem toplumu hem de insanlığı birinci derece ilgilendiren, bireyin hayatını karartan, ailenin huzurunu, mutluluğunu dağıtan, ülkenin ise sosyal dinamiklerini bozan bir konu başlığı olduğunu söyledi.
Dünyaya örnek olacak
Müezzinoğlu, şunları kaydetti “Uyuşturucu ne yazık ki son yıllarda bireyimizi de gençlerimizi de toplumumuzu da ilgilendiren bir konu başlığına dönüştü. Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda yaklaşık 5 aydır yoğun bir çalışmayı değerli bakanlarımızla; Sayın Başbakanımızın Bakanlar Kurulu’ndaki sunumumuzdan sonra Sayın Başbakan Yardımcımızı görevlendirmesiyle, bu dinamiklerimizi inanıyorum ki dünyaya örnek olacak çalışma boyutuna da taşıyacağız.”
Bakanlar tam kadro
Şuraya Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’nun yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.
ALO Uyuşturucu Hattı kuruluyor
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında ‘koruyucu, önleyici, tedavi edici, rehabilite edici’ olmak üzere 4 başlık olduğunu belirten Sağlık bakanı Müezzinoğlu, “Birinci kademe olarak Alo Uyuşturucuyla Mücadele Danışma ve Destek Hattı’nı kuruyoruz” dedi. Müezzinoğlu, bu kapsamda her anne, baba, veli, her bireyin burada sosyal destek uzmanlarından, emniyet birimlerinden her türlü danışmayı ve desteği alabileceğini bildirdi.
Poliklinikler açılacak
Sigara poliklinikleri gibi artık bağımlılık polikliniklerinin de kendilerinin güçlü ayakları olacağını ifade eden Müezzinoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu “Çünkü sigaraya bağımlılık, alkol bağımlılığı, uyuşturucu bağımlılığı ve korkarım ki önümüzdeki süreçte hepimize teknoloji bağımlılığı gibi bir problemi de gelmek üzere. Bütün hedefimiz AMATEM ve ÇAMATEM sürecine gelmeden insanımızı erken yakalayabilmek ve bu beladan kurtarabilmek.”