Uçak kazasının ardından Pegasus CEO'sundan ilk açıklama
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapmak üzere İzmir’den havalanan Pegasus Hava Yolları’na ait uçağın pistten çıkarak kaza yapmasına ilişkin, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane açıklamalarda bulundu.
Pegasus Hava Yolları’nın İzmir Adnan Menderes Havalimanı-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı seferini yapan , PC2193 sefer sayılı TC-IZK kuyruk tescilli uçağının, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmasıyla ilgili olarak Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, bir otelde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Nane’nin yanı sıra Uçuş İşletme Genel Müdür Yardımcısı Nedim Özesen, Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk ve Emniyet Yönetimi ve Kalite Uyumluluk İzleme Direktörü Murat Cem Alkan da katıldı.
Toplantıda konuşan Mehmet Tevfik Nane gözyaşlarını tutamayarak duygulu anlar yaşadı. Nane, "Acımız çok büyük. Şu an birinci önceliğimiz yaralarımızı sarmak. Aile destek ekiplerimiz hem vefat eden misafirlerimizin ailelerinin yanında hem de hastanelerde yaralılarımıza destek olmak üzere çalışmakta. Uçakta 177 yolcumuz ve 6 mürettebatımız, toplam 183 kişi vardı. Maalesef 3 vefatımız oldu. 180 misafirimiz kabin çalışanlarımız dahil hastanelere sevk edildi. 23 hastaneye sevk edildi. Biraz önce gelmeden saat 13.00 itibariyle, hastaneye sevk edilen misafir ve çalışanlarımızın 56 tanesi taburcu olarak evlerine gönderildi. Gerek yakınları vefat eden ailelerin, gerekse hastanelerde aile destek ekiplerimiz görevli olarak çalışmakta ve nöbetleşe her türlü yaraları sarmak için destek vermek üzere çalışmakta. Dün akşam itibariyle baktığımızda Sabiha Gökçen hava meydanı İzmir Adnan Menderes hava meydanı ve Pegasus Genel Müdürlüğünde 3 kriz merkezi kuruldu. Hava meydanlarında kurulan kriz merkezlerini il valilerimiz yönetmiştir. Gece sayın İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya'nın basın açıklamasıyla saat 3.30 itibariyle Sabiha Gökçen’deki kriz masası dağıtılmış, saat 4 itibariyle Sabiha Gökçen hava meydanı açılmış operasyonlara başlamıştır. Zorlu süreç, bizler kadar tabii ki yaralanan misafir ve çalışanlarımız, vefat eden yolcularımızın yakınları için de zor bir süreçtir. Biz bu süreci en etkin şekilde atlatabilmek için otoritelerle irtibatlı çalıştık. Sivil havacılık regülasyonları olan ve katı bir şekilde yönetilen sektördür. Kaza gerçekleştiği andan itibaren komuta otoritelere geçer. Bu hava meydanı otoritesi ve yeri geldiğinde vali yardımcısıdır, dün illerde valilerimiz devreye girdi. Onların yönetiminde her türlü bilgi akışı ve paylaşımı yapılmaktadır. Buna yapılacak ilk açıklama dahildir. Herhangi bir kamu otoritesinin onayı olmadan ilk açıklamayı yapmadan, bizim şirket olarak bilgi açıklama yetkimiz yoktur. Halihazırda Ulaştırma Bakanlığımıza bağlı kaza araştırma inceleme kurumu yetkilileri çalışmalarını devam ettirmekte. Dün gece 02.00 gibi devreye girdiler. Kara kutu cihazlarımız alındı emniyet altına konuldu, deşifre çalışmaları başlatıldı" dedi.