TUS-2017 sınav giriş belgeleri yayınlandı!

İlkbahar dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) için giriş belgeleri yayınlandı. Adaylar, 28 Şubat ve 7 Mart 2017 tarihleri arasında başvuruları alınan sınav için, giriş belgelerini alabilirler. TUS-2017 ile ilgili tüm detaylar haberimizde!
7 Mart 2017 tarihinde başvuru işlemleri tamamlanan TUS-2017 için adaylar sınav giriş belgelerini ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr resmi internet sitesine, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile girerek alabilirler. Gerçekleştirilecek olan TUS-2017 sınav sonuçları da 17 Mayıs 2017 tarihinde ilan edilecektir.
TUS 2017 SINAV GİRİŞ DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.
Sınava Girişte 15 Dakika Kuralı!
ÖSYM tarafından yeni hayata geçirilmiş olan uygulama ile sınavlarda 15 dakika kuralı uygulanmaktadır. Adaylar sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce sınav giriş binalarına alınmamaktadırlar. Sınav giriş belgesi, adaylar tarafından internet üzerinden alınırken sınavdan 15 dakika önce adayların binalara giriş yapamayacağı uyarısı çıkmaktadır. Bu çıkan uyarıyı kabul eden adaylar sınav giriş belgelerini yazıcıdan çıktı olarak alabilmektedirler. Sınav gününde adayların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için sınav saatinden en az 1 saat önce sınav giriş binalarının önünde hazır olarak beklemeleri gerekmektedir. Yapılacak olan sınav saat 10.00’da başlayacağından adayların 09.45’ten önce sınav binalarına ulaşmış olmaları gereklidir. 2017 TUS İlkbahar dönemi Klinik Bilimleri testi de 14.30’da başlayacaktır. Bu sınav için de adaylar saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaktır.
Sınav Giriş Belgesinde Yer Alan Kurallar
Sınav giriş belgelerinin üstünde adayların sınava girecekleri bina, salon bilgisi ve adayın fotoğrafı bulunmaktadır. Sınav giriş belgesinde adayın fotoğrafının olması zorunludur. Bu nedenle de adaylar sınav giriş belgelerini yazıcıdan çıkardıklarında kontrol ederek, fotoğraflarının olup olmadığına bakmalıdırlar. Adaylar, sınav giriş belgelerini ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile girerek alabilirler. Giriş belgesi renkli veya siyah-beyaz olabilir. Sınav gününde adayların T.C. kimlik numarası ile giriş belgelerinin yanlarında olması gereklidir. Aksi halde sınav binalarına alınmazlar.
Adayların Sınavda Teslim Edecekleri Belge ve Evraklar
Sınav süresi sona erdikten sonra adayların sınav kitapçıkları, salon görevlisi kişiler tarafından toplanacaktır. Sınavın yapılacağı büyük salonlarda yanlışlık olabilme ihtimali vardır ve salon görevlisi adaya ait sınav kitapçığını almayabilir. Bu ve benzeri durumlarda gerekli uyarı yapılarak, salon görevlisi kişinin sınav kitapçığını alması belirtilmelidir. Sınavı biten adaylar kullandıkları sınav kitapçığını salon görevlisi olan kişiye teslim etmelidir. Sınav kitapçıklarının sıra üstünde bırakılmaması gerekir. Sınav süresinin bittiği, görevli tarafından söylendiğinde sınav kitapçıkları sıranın üzerinde bırakılmalıdır. Adaylar, sınav kitapçıkları alınıncaya kadar da salondan ayrılmamalıdır. Adayların sınava girecekleri salon içerisinde sıra üstünde kalan ve ÖSYM’ye ulaştırılamamış olan sınav evraklarından da adayın kendisi sorumlu olacaktır. Adayların sınav giriş belgeleri de belge üzerinde yer alan sınav giriş kodu yazıldıktan sonra salon görevlisi kişilerce toplanacaktır.
Sınav salonlarının her birine ait olan sınav evrak paketleri, ÖSYM’de görevli kişiler tarafından tek tek açılacak ve evraklar içindeki belgelerin sayım işlemi yapılacaktır. Evrak paketi içinde bulunan belgelerde herhangi bir eksik tespiti yapıldığında da tutanak tutularak kayda geçirilecektir. Adayların sınav giriş belgelerinin ve sınav kitapçıklarının eksiksiz olarak salon görevlisi kişilere teslim edilmesi sınava girecek adaylara aittir. Sınav giriş belgesi ya da sınav kitapçığı eksik olan adayın sınavı da geçersiz sayılacak ve değerlendirmeye alınmayacaktır. Adayların belirtilen kurallara dikkat etmesi önem arz etmektedir. Sınav bittikten sonra salon görevlisi kişiler tarafından sınav evrakları paketlenir. Bu paketleme işlemi yapılırken sınava giren adaylar isterlerse bu süreci izleyebilirler.