Gazete Vatan Logo

Türkiye'den flaş 'ateşkes' açıklaması

Türkiye'den art arda ateşkes açıklamaları geldi. 'Görüşmeler olumlu devam ediyor.' diyen Bakan Akar'ın ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

Türkiye'den flaş 'ateşkes' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıklamalarda bulundu. 'Rus heyetle görüşmeler devam ediyor.' diyen Akar, "Görüşmeler olumlu devam ediyor. Sözlerimizi tuttuk. Rusya'dan da bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise İdlib'deki son durumla ilgili "Şu anda geçici olan bu ateşkesi kalıcı hale getirmek için çalışmalar yürütülüyor." dedi.
Çavuşoğlu, AK Parti Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Rusya'ya yapılan ziyarette varılan mutabakatın sahadaki uygulamasıyla ilgili son durumun ve karşı taraftan yapılan tacizlerin sorulması üzerine Çavuşoğlu, iki gün önce basit bir taciz ateşi olduğunu, gerekli uyarıların yapıldığını söyledi.
Sürekli temas halinde olduklarını, az önce Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile de sohbet ettiklerini belirten Çavuşoğlu, "Biliyorsunuz Rusya'dan bir askeri heyet geldi. Şu anda M4 yolunun güvenli şekilde trafiğe açılması konusunda alınacak tedbirleri askerden askere görüşüyoruz. Dün akşam bir görüşme oldu. Bugün de devam ediyor. Şu anda geçici olan bu ateşkesi kalıcı hale getirmek için çalışmalar yürütülüyor." diye konuştu.

Haberin Devamı