Gazete Vatan Logo

Türkiye yangınlarla mücadele ediyor! Bakan Yumaklı açıkladı: Endişeye sevk edecek herhangi bir yangın yok

Sıcak hava ve ihmal sonucu Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ula Yönetim Merkezi'nde Muğla'da çıkan orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Son gelişmelerle ilgili bilgi aktaran Bakan Yumaklı, "5 yangından bir tanesi kontrol altına alındı. Perşembe sabahından şu ana kadar 247 yangına müdahale edildi. 241'i kontrol altına alındı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Şu an için bizi endişeye sevk edecek herhangi bir yangın yok" dedi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, Muğla'daki orman yangınlarına neden olan 3 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Türkiye yangınlarla mücadele ediyor! Bakan Yumaklı açıkladı: Endişeye sevk edecek herhangi bir yangın yok

Yurdun dört bir yanında ormanlar alevlere teslim oldu. 247 yangına müdahale edildi 241 yangın kontrol altında. . Birçok ilde evler yandı, hayvanlar telef oldu.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karabük'ün Ovacık ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Bakan Yumaklı, "Perşembe günü sabahtan bu saate kadar 247 yangına müdahale edildi, bunlardan 241'i kontrol altına alındı." dedi. Yumaklı, "Şu an için bizi endişeye sevk edecek herhangi bir yangın yok." ifadelerini kullandı.

MUĞLA'DAKİ YANGINDA 3 GÖZALTI

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün Muğla ilimiz Yatağan, Ula ve Datça ilçelerimizdeki orman yangınlarına sebebiyet verdiğinden şüphelenilen Yatağan’da 2 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. Yatağan Yava Mahallesi'nde çıkan yangına ilk belirlemelere göre arıcıların neden olduğu tespit edilmiştir. Datça’da ise Batır Kızılbük mevkiinde çıkan orman yangınına sebebiyet verdiği değerlendirilen 1 şüpheli yakalanmıştır. Ormanlarımız milli servetimizdir. Geleceğimiz olan evlatlarımıza bırakacağımız en değerli mirastır” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

YOL ÇİFT YÖNLÜ KAPATILDI

Ula ve Yatağan'daki orman yangınları ile mücadele devam ederken, bir yangın da karadan ulaşımın oldukça güç olduğu Datça'da orman yangını çıktı. Her üç yangını söndürmek için ekiplerin yanı sıra gönüllülerin ve çeşitli kurum ve kuruluşların mücadelesi devam ederken, Çine-Yatağan arasında kalan karayolu da çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Yolun trafiğe kapatılması ile Aydın-Muğla istikametinde ve Muğla-Aydın karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Aydın'dan Muğla'ya ulaşımın bir süre Çine üzerinden değil Söke üzerinden sağlanacağı belirtildi.

Muğla Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Aydın-Muğla karayolu Yatağan-Çine arası devam eden yangın söndürme çalışmaları nedeniyle her iki yönde araç trafiğine kapatılmıştır. Ulaşım Söke karayolundan sağlanacaktır. Sürücülerin işaret ve işaretçilere dikkat etmesi önemle rica olunur" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Şu anda Muğla'nın Yatağan, Ula ve Datça ilçelerinde devam eden orman yangınlarını söndürmek için ekiplerin karadan ve havadan mücadelesi devam ediyor.