Gazete Vatan Logo

Tuğba Özay ile 20 kişi adliyede

“Susurluk” hükümlülerinden Yaşar Öz'ün tutuklandığı operasyon ile Beşiktaş'taki silahlı kavga olayına ilişkin gözaltına alınan manken Tuğba Özay'ın da aralarında bulunduğu 20 kişi adliyeye sevk edildi. Özay başka bir şüpheli kadına kelepçel

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen ve İzmir'de bir kişinin yaptığı başvuruyu da içeren “suç işlemek amacıyla örgüt oluşturmak ve örgüte üye olmak” gibi suçlamalara ilişkin Yaşar Öz ile birlikte gözaltına alınan kişiler ile Beşiktaş'ta bir alışveriş merkezindeki silahlı kavga ve yaralama olayıyla ilgili gözaltına alınan 20 kişinin şubedeki işlemleri tamamlandı.



İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan ve aralarında manken Tuğba Özay'ın da bulunduğu kişiler, şubeden çıkartılarak bir polis midibüsüne bindirildi.


Bazı kadınların da aralarında bulunduğu şüpheliler, daha sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.

Sevk işlemi sırasında manken Tuğba Özay'ın başka bir şüpheli kadına kelepçelendiği gözlendi. Bu arada adliyeye ulaştırılan şüphelilerden biri, “Türkiye'de kumarhaneleri serbest bırakacaklar. Biz köfteye acı kattık” dedi.


“Susurluk Davası” hükümlülerinden Yaşar Öz'ün yakalandığı çete iddiasına ilişkin operasyon kapsamında dün mahkemeye sevk edilen 10 kişiden Yaşar Öz, avukat Sevilay Demirsu, eski Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Yusuf İlhan, Yalçın Keleş, İshak Oktay, Abdülcabbar Kibaroğlu, Orhan Dursun ve Erhan Deli tutuklanmıştı. Diğer 2 kişi ise serbest bırakılmıştı.

Kanının üzerinde yürüyeceğim

MANKEN Tuğba Özay, dün polise verdiği ifadesinde ayrıldığı sevgilisi Akın Büyükoğlu’nun kendisini "Kanının üzerinde yürüyeceğim" diye tehdit ettiğini söyledi. Avukatı Edip Önder’le birlikte saat 13.00’de ifade vermeye başlayan ünlü mankenin, 2,5 saat süren ifadesi sırasında verdiği bilgiler 7,5 sayfa tuttu. Özay, Akmerkez’de 6 Ağustos gecesi Abdülcabbar Kibaroğlu’nun yaralandığı çatışma ile özetle şunları anlattı: "Akın Büyükoğlu’ndan ayrılma kararı alınca sürekli beni cepten arayarak küfretti. 5 Ağustos 2007 günü İzmir’deydim. Gün boyu beni arayıp, anneme, babama küfretti. ’Seni öldüreceğim. Kanının üzerinde yürüyeceğim’ diyerek tehdit etti. Rahatsız oldum. Asistanım Kadir Şen, arkadaşı Savaş Arıkdoğan’ı aradı. Kadir’den telefonu aldım, Savaş’tan, kendisini akrabam olarak tanıtıp Akın’ı uyarmasını tehditlere son vermesini söylemesini rica ettim. Akın tehditlerini sürdürdü. Saat 23.30 sıralarında Akın beni yeniden arayıp, ’Cabbar vuruldu. Seni seviyorum. Hakkını helal et’ deyip kapattı. Bir gün sonra İstanbul’a geldiğimde olayları çevremden öğrendim. Olayla ilgili Yaşar Öz’le hiç konuşmadım."

8 tutuklama

Rulet Operasyonu’nda gözaltına alınan, aralarında Susurluk Davası hükümlülerinden Yaşar Öz’ün de bulunduğu 10 zanlı, dün İstanbul Adliyesi’ne çıkarıldı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Yaşar Öz, eski Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Yusuf İlhan, Abdülcabbar Kibaroğlu, Yalçın Keleş, Avukat Sevilay Demirsu, İshak Oktay, Orhan Dursun ve Erhan Deli tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi’ne konuldu.




Haberin Devamı