Gazete Vatan Logo

TÜBİTAK iddiaları Başkan Altunbaşak’a kadar uzandı

Yücel Altunbaşak, TÜBİTAK Başkanlığı’nı bıraktıktan 4 gün sonra gözaltına alındı. Başkan Yardımcısı da sahte diplomalı personel almak ve ‘böcek’ soruşturmasında sahte rapor hazırlanmasından tutuklanmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın gözaltına alınmasıyla başlayan soruşturma kapsamında, dün sabah eski TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ile Osman K. ve Eren Y.’yi gözaltına aldı. Beş gün önce görevinden ayrılan Altunbaşak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlardan Osman K.’nin Altunbaşak’ın eski özel kalem müdürü olduğu, Eren Y.’nin ise TÜBİTAK bünyesindeki Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptığı öğrenildi.

Palaz tutuklanmıştı

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, kuruma “sahte diplomalı personelin işe alındığı” iddialarına yönelik soruşturmada bir süre önce tutuklandı. Palaz hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde ofislerine konulan dinleme cihazlarıyla ilgili sahte rapor hazırlandığı suçlamasıyla da iddianame hazırlanmıştı.

Haberin Devamı

Işık: Rastlantı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Altunbaşak’ın gözaltına alınmasına ilişkin dün yaptığı açıklamada, “4 gün önce görevden ayrılmasının soruşturmayla alakası yok. Biz, yaklaşık 20 gün önce Yücel Bey’in ayrılmasıyla ilgili karşılıklı mutabakata vardık. Bu bir rastlantı. Şu anda TÜBİTAK’ta pek çok soruşturma var. Muhtemelen bilgisine başvurulma durumu vardır” dedi.