Gazete Vatan Logo

Trafik cezası sorgulama ile HGS geçiş ihlal cezanızı öğrenin!

Trafik cezası sorgulama işleminin yanında HGS geçiş ihlali sorgulama yaparak herhangi bir cezanız var mı onu öğrenebilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizin devamından inceleyebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama ile HGS geçiş ihlal cezanızı öğrenin!

Dijital teknolojiler ile birlikte Türkiye’de trafik denetlemeleri çok daha modern bir yapıda gerçekleştiriliyor. Özellikle de Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital platformda hizmet veren trafik cezası sorgulama hizmet uygulamasına kadar uzanan tamamen internet ve teknolojik sistem tabanlı denetleme uygulamaları ile Türkiye’deki araç trafiğinin daha güvenli ve daha huzurlu hale getirilebilmesi amaçlanıyor. Özellikle de günümüz modern çağının hızla gelişen teknolojisi Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu modernize edilmiş trafik denetleme uygulamalarında oldukça önemli etkileri bulunurken, çalışmalarında çok daha geniş bir kapsama ulaşabilme şansı ortaya çıkartıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün trafik denetlemelerinde internet ve dijital teknolojiyi en aktif şekilde kullanması araç sürücülerinin trafik kuralları çerçevesinde kalmasını sağlayacak trafik denetlemelerinin en etkin şekilde gerçekleştirilebilmesine imkan veriyor. Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online trafik cezası sorgulama hizmetleri ile birlikte çok daha kolay bir şekilde trafik cezası sorgulamalarını gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü dijital platform üzerinde online trafik cezası sorgulama hizmetini vatandaşlara sunarak, trafik cezalarının olup, olmadığını ve olan trafik cezalarının ayrıntılı dökümlerini internet kolaylığında öğrenebilmelerine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Modern sistemlerle donatılan denetleme mekanizmaları aynı zamanda da dijital hizmetlerinde çeşitlenmesini sağlıyor. Vatandaşların Emniyet Genel Müdürlüğü ile olan işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesine yardımcı olacak online hizmetleri resmi web portalı üzerinden vatandaşlara sunarak, sorgulama işlemlerinde önemli kolaylıklar sağlıyor. Türkiye’de karayollarında modern teknolojik altyapıya sahip olan Elektronik Denetleme Sistemi ve mobese kamera sistemleri ile trafik denetlemelerini daha etkin biçimde gerçekleştirmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik kuralı ihlallerinin tespiti halinde otomatik olarak trafik cezalarını plakaya yazıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü resmi web portalından ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi portalından kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmekte olan trafik cezası sorgulama işlemi günün her saatinde kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasında yer alan online hizmetler menüsündeki ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından trafik cezası sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu web sayfasında sadece birkaç dakika içerisinde ‘isim’, ‘soyisim’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘doğum tarihi’ bilgileri ile gerçekleştirebildiği trafik cezası sorgulama işlemi ile adlarına yazılmış olan herhangi bir trafik cezasının bulunup, bulunmadığını ve bulunan trafik cezalarının ayrıntılarını kolay bir şekilde öğrenilebiliyor. İnternet Vergi Dairesi’ndeki ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde online trafik cezası sorgulama işlemlerini GİB İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasından yapabiliyor. Bu sayfa içerisinde sorgulama işlemlerini ‘plaka(varsa özel plaka)’, ‘ T.C. kimlik numarası(yada vergi kimlik numarası)’ ve ‘tescil tarihi’ bilgilerinin eksiksiz ve düzenli olarak girilmesi gerekiyor. GİB İnternet Vergi Dairesi web sayfasında gerçekleştirilen trafik cezası sorgulamasıyla görülen tüm trafik cezalarına ilişkin olarak anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığı ile online trafik cezası ödeme işlemleri de birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için ise, hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Bu adres ana sayfasına giriş yaptıktan sonra Geçiş İhlali Sorgula seçeneğine tıklayarak açılan sayfadaki Araç Plaka Numarasını girmeniz HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için yeterli olacaktır. Bu şekilde kolayca sorgulama işlemlerinizi tamamlamış olursunuz.

Haberin Devamı