Gazete Vatan Logo

TEOG YEP sonuçları açıklandı! Tıkla - Öğren

Binlerce öğrencinin beklediği TEOG YEP sonuçları açıklandı. TEOG YEP sonuçlarına bir tık ile haberimizden basitçe ulaşabileceksiniz. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları ve TEOG YEP sonuçları haberimizde yer alıyor...

TEOG YEP sonuçları açıklandı! Tıkla - Öğren

TEOG sınav sonuçları nihayet açıklandı. TEOG sınav sonuçlarının ertelenmesi öğrenciler arasında büyük bir huzursuzluğa yol açıyordu. Peki TEOG sınav sonuçlarına nasıl ulaşacaksınız? İşte tüm detaylarıyla TEOG sınav sonuçları...

TEOG SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG sınavı kadar yapılacak yerleştirmelerin de önemli olduğunu belirten Bornova’daki Özel İzmir Anadolu sağlık Meslek Lisesi yöneticileri, öğrencilerin mutlaka rehber öğretmenlerinden destek alarak tercih yapmaları uyarısında bulundu. Okullarında görevli meslek ve rehberlik öğretmenlerinin de sınava giren öğrencilere hizmet vermeye hazır olduğunu belirten yetkililer, "Milli eğitim Bakanlığı tercih ve yerleştirme takvimini açıkladı. Bu takvime göre yerleştirme esas puanları 29 Haziran’da ilan edilecek. Yerleştirme işlemleri için tercihlerin alınması ise 15-25 Temmuz tarihleri arasında olacak. Bakanlık 8 Ağustos tarihinde ise yerleştirme sonuçlarını açıklayacak" dedi.

TEOG YEP sonuçları açıklandı Tıkla - Öğren

TERCİHLER NE ZAMAN?

Soru: Yerleştirme işlemleri için tercihler ne zaman, hangi adresten yapılacaktır?

Haberin Devamı

Yanıtı: Yerleştirme işlemleri için tercihler 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 25 Temmuz 2016 saat 17:00’ye kadar http://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılabilecek.

Soru : Yerleştirme işlemleri için evden bireysel olarak tercih yapmak isteyen öğrenciler nasıl bir yol izleyecek?

Yanıtı: Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler eokul.meb.gov.tr adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir.

Soru: Tercih işlemlerini bireysel olarak yapamayan öğrenciler nasıl bir yol izleyecek?

Yanıtı : Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alan “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu - Ek 1” doldurulup veli tarafından imzalanacak ve herhangi bir ortaokul müdürlüğüne teslim edilecektir. Okul müdürlüğü tercih işlemlerini bu forma bağlı kalarak veli adına yapacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir.

Haberin Devamı

EN FAZLA KAÇ OKUL TERCİH EDİLEBİLİR

Yanıtı: Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek

Soru: Tercih başvurularının başladığı 15 Temmuz 2016 tarihinden önce özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercih yapabilir mi?

Yanıt: 30 Haziran - 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye esas nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir.

TEOG İLE İLGİLİ BİLGİLER

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığının 2013-2014 Eğitim Öğretim yılından itibaren uygulamaya başladığı ortaöğretime geçiş sistemine verilen addır.
Uygulama
Bu sisteme göre altı temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) 8'inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştirilir. Ortak sınavlar, her dönem iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılır. Ortak sınavlar her dönem iki okul gününe yayılarak yapılır, o günlerde sınav yapılacak okullarda ders işlenmez. Sorular çoktan seçmeli ve 4 seçeneklidir. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemez. (Ortak sınavlar orta ve uzun vadede açık uçlu soruları da içerecek hale dönüştürülecektir.)
Öğrenciler ortak sınavlara olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında girer. Sınavda görevlendirilecek öğretmenler kendi okullarından farklı bir okulda görev yapar. Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir haftasonunda mazeret sınavı yapılır. Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılır.
TEOG YEP sonuçları açıklandı Tıkla - Öğren
Ortaöğretime Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması
Yılsonu Başarı Puanı
Yılsonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yılsonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade eder. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır.
Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı
Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.
Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması
Öğrencilerin 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır.

Haberin Devamı