TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG sınavının sonuçları öğrenciler ve veliler tarafından merak ile bekleniyor. TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte TEOG ile ilgili detaylar…
Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş sınavı bahar dönemi oturumları, 8. Sınıf öğrenciler için 26-27 Nisan tarihlerinde yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmış olan yazılı açıklamaya göre, TEOG sınavı yurt içinde toplam 970 merkezde yer alan 16 bin 257 okulda 94 bin 225 salonda gerçekleştirildi. Yurt dışında ise toplam 15 merkezde ve 22 okulda yapıldı. TEOG sınavı bittikten sonra sınavın soruları ve cevapları EBA üzerinden açıklanarak öğrenci ve velilerin erişimine sunuldu.
TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.
TEOG MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?
Ortak sınava ya da sınavlara girmeyen öğrenciler, 20 Mayıs ve 21 Mayıs 2017 tarihlerinde mazeret sınavlarına girebileceklerdir. Mazeret sınavı için katılması uygun görülen öğrencilere ait olan bilgiler, sınavların bitiminin ardından 5 iş günü içerisinde e-Okul sistemine girilmektedir. Mazeret sınavları için belirlenen bu süre dışında yapılacak olan talepler değerlendirmeye alınmaz. Bu konu ile ilgili olarak da tüm sorumluluk okul müdürlüğüne aittir.
TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu 2017 sınav takvimine göre, 26-27 Nisan tarihlerinde yapılmış olan TEOG 2. Dönem sınav sonuçları Haziran ayı içerisinde ilan edilecektir.
TEOG SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?
TEOG sınav sonuçları açıklandıktan sonra sorgulama işlemi, e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi üzerinden yapılacaktır. T.C. kimlik numarası ve öğrenci numarası ile e-Oklu Veli Bilgilendirme sistemine giriş yapılarak TEOG sınav sonuçları sorgulanabilir. Sınav sonuçları dışında sistem üzerinden öğrencilere ait olan notlar ve yapılan devamsızlık süreleri de görülebilmektedir.
TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi, Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil derslerinden öğrencinin yapmış olduğu doğru soru sayıları toplam geçerli olan soru sayısına bölünür. Ardından bu sayı da 100 ile çarpılır. Her bir sınav için puan hesaplama işlemleri ayrı ayrı gerçekleştirilir. Daha sonra da bu hesaplanan puanlar ağırlıklandırılır ve toplanarak ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı elde edilmiş olur.
Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Nedir?
Her dönem yapılmakta olan ortak sınavlar için ağırlıklandırılmış puan hesaplaması işlemleri için; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji derslerinin puanları dört kat sayısı ile çarpılır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin puanları da iki kat sayısı ile çarpılır. Her bir ders için ayrı ayrı ağırlıklandırılmış olarak ortak sınav puanı hesaplanmış olur. Sonrasında da bu elde edilmiş olan puanlar toplanır ve sınava giren her öğrenci için 700 tam puan üstünden ağırlıklandırılmış ortak sınav puanının hesaplaması yapılmış olur.