TEOG için geri sayım başladı! (Sınavlar ne zaman yapılacak?)
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş(TEOG) sınavının gerçekleştirileceği tarih yaklaştı. TEOG sınavı ne zaman yapılacak? Sınav öncesi öğrenciler nelere dikkat etmelidirler? Sınav ile ilgili tüm detaylar haberimizde!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı sınav takvimine göre 2017 TEOG sınavları, 26 Nisan ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Sınavın ardından da öğrencilerin tercih dönemi başlayacaktır.
TEOG TARİHİ VE SINAV HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.
Sınavların Başlangıç Saatleri
TEOG sınavları iki günde yapılacaktır. 26 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan ilk sınav Türkçe sınavıdır. Sınav saat 09.00’da başlayacaktır. Matematik sınavı saat 10.10’da, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı ise saat 11.20’de başlayacaktır.
Sınavların yapılacağı ikinci günde yani 27 Nisan 2017 tarihinde ise Fen Bilimleri sınavı, saat 09.00’da başlayacaktır. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı saat 10.10’da, Yabancı Dil sınavı ise saat 11.20’de başlayacaktır. Her sınav için öğrencilere 20’şer soru sorulacak ve sınavlar için 40’ar dakika süre verilecektir.
TEOG İçin Uzmanlardan Önemli Tavsiyeler
TEOG sınavlarına sayılı günler kala heyecanlar artıyor. Sınavlara girecek olan öğrenciler bir taraftan sınav kaygılarını yenmeye çalışırken, diğer taraftan da eksiklerimi nasıl tamamlarım sorusunun cevabını arıyorlar. TEOG sınavına 1 milyondan fazla öğrenci girecek ve bu noktada sınav öncesi yapılması gerekenler, öğrencilerin sınavda başarılı olabilmeleri için önem arz etmektedir.
Son günler iyi planlanmalıdır
Sınav öncesi son gün ya da son gece tüm dersler için tekrar yapabilmek için yeterli zaman olmayacaktır. Bu nedenle de son günlerin ya da haftanın planlanması önemlidir. Hangi derslerin hangi gün tekrar edileceğinin gün gün olarak planlanması, sınava girmeden yaşanabilecek olan panik durumundan sizi kurtaracaktır.
Not-özet çıkarılmalıdır
Çalışma masanızda ya da çalışma alanınızda bulunan sınav için gerekli olmayan not ve kitaplardan kurtulunuz. Gereksiz olan kitaplar ve notlar sizin dikkatinizin dağılmasına neden olacak, zamanınızı çalacaktır. Tüm derslerin en baştan sona doğru tekrar tekrar okunarak çalışılması yerine hafızanızı tetikleyecek olan ana başlıkları her ders için ayrı kağıtlara not olarak alınız. Bu yöntemle de zamanınızı daha da verimli bir şekilde kullanmış olursunuz.
Farklı kaynaklardan testler çözülmelidir
Deneme testlerine ağırlık veriniz. Hazırlanmış olan planınıza göre yapılacak tekrarların ardından deneme testleri ile çıkmış soruları çözünüz. Çözülen testlerde hangi konularda eksiğiniz var ise o konulara yönelin ve tekrar edin. Unutulmamalıdır ki sınav öncesi son günlerde eksik olan bilgiler giderilmektedir. Bu nedenle de en baştan itibaren tüm notların gözden geçirilmesi hatasına düşülmemesi gerekir. Özellikle çözülmüş olan denemelerde yapılan yanlışlara tekrar bakılmalıdır. Çünkü bu yanlışlar muhtemelen dikkat hatası ya da bilgi hatası sonucu yapılan yanlışlardır. Fark edilen eksiklikler giderilmeli ve yapılmış olunan dikkat hatalarının tespiti yapılmalıdır.
Formüller tekrar edilmelidir
Öğrenilmesi gereken formüller ile yazım kuralları bilgileri tekrar edilmelidir. Bunlar her ders için uygulanmalıdır. Örneğin Türkçe dersinde bitişik, ayrık yazılan kelimelere bakılabilir. Fen Bilimleri ve Matematik için de formüller ufak kağıtlara yazılarak günlük olarak rutin bir şekilde çalışılabilir.
Mola verilmeli ve bir şeyler atıştırılmalıdır
Yapılan çalışmalar 40’ar dakikalık dilimlere bölünmelidir, her kırk dakika belli bir ders ve konu için planlanmalıdır. 40 dakikalık çalışma sonrasında da 5-10 dakikalık molalar verilmelidir. Ders çalışırken enerji harcanmaktadır. Bu nedenle de molalarda yenilebilecek tercihen fındık, ceviz ve meyve gibi atıştırmalıklar harcanan enerjiyi geri kazanmak için yardımcı olacaktır. Yine çalışma aralarında verilen molalarda yapılacak yürüme, esneme gibi küçük hareketler ders çalışma verimliliğinin artmasını sağlayacaktır.
Enerji depolanmalıdır
Sınav öncesi son günlerde eve ya da odaya kapanılmamalıdır. Mutlaka küçük yürüyüşlere çıkılmalı veya egzersiz yapılmalıdır. Bol oksijen alınarak, enerji depolanmalıdır. Boş kalan zamanlarda ise canlı ve pozitif hissettirecek şeyler ile uğraşılması gereklidir. Bu da daha dinç olmayı ve rahatlamayı sağlayacaktır.
Düzen bozulmamalıdır
Normal uyku düzeni dışına çıkılmamalıdır. Gece geç saatlere kadar çalışma yapılmamalıdır. Her gün yatılan ve kalkılan saatlerde yatıp, kalkılmalıdır. Eğer düzen bozulursa verimlilik de düşecektir.