Gazete Vatan Logo

‘Temel İçgüdü’lü yorum

Vakit yazarları Hüseyin Üzmez’in çocuk tacizi suçundan tutuklanmasını farklı üsluplarla değenlendirirken, İslami basın da olay karşısında bölündü. Abdurrahman Dilipak, Emine Şenlikoğlu gibi yazarlar olayın ’komplo’olduğunu savunurken Vakit’in bazı yazarlarının yorumları farklı oldu.

Abdurrahim Karakoç (Vakit), düşüncelerini şöyle aktardı: “Ahmet Hakan’ından Ayşe Arman’ına değin eleştiri alıyoruz. Haksızlar diyemiyorum. Bu mesele komplo demekle geçiştirilemez. Beni günahı kadar sevmezdi, ama ben de onu sevmezdim. Ancak şu var ki, fikri temiz olan, temiz bir veya birkaç kavramı savunan insan kendine dikkat etmek zorundadır.”

Selahattin Çetin (Vakit) ise ’Dostlarının yüzkarası, düşmanın maskarası olmamak’için adlı yazdığı yazıda isim vermeden Hübeyin Üzmez olayına değindi: “Sadece insanlarda değil, hemen bütün canlılarda çok sayıda olsa da asıl olarak iki temel içgüdü vardır. 1- Nefsin korunması 2- Neslin korunması, içgüdülerin kötüye kullanılması halinde yığınla sapmalar da beraberinde gelir.”

Özlem Albayrak (Yeni Şafak) ise konuyu köşesinde şöyle değerlendirdi: “Kol kırılır yen içinde kalır fetvası da dinin ayetle sabit bir ilkesi değil, olsa olsa cemaatçi-pragmatik bir halk deyişi. Doğruysa bu olay pedofilidir, bir ruh halinin tezahürüdür ve bir çocuğu istismar etmek benim vicdanım nazarında suçtur. 14 yaşındaki bir gönülden böyle bir ilişkiye normal yollardan rıza çıkacağına dair hiçbir kanıtın indimizde yeri bulunmamaktadır.”


Haberin Devamı