Gazete Vatan Logo

Telefon faturalarıyla ilgili flaş hamle! Bakanlık harekete geçti, cayma bedeli ve internet hızı

Son dakika haberi... Telefon faturalarında yeni dönem başlıyor, Bakanlık düğmeye bastı. Herkes şikayetçiydi, artık değişiyor. Cayma bedeli, internet hızı ve yüksek fatura için harekete geçildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, özellikle son dönemde vatandaşlardan GSM operatörlerine yönelik gelen yoğun şikayetleri masaya yatırdı. Şikayetlerin çözümü noktasında bir dizi yaptırım gelirken, operatörler bazı uygulamalarından vazgeçmek zorunda kalacak.

Telefon faturalarıyla ilgili flaş hamle! Bakanlık harekete geçti, cayma bedeli ve internet hızı

Son dakika haberine göre; yüksek telefon faturası, cayma bedeli ve internet hızında bazı değişiklikler için harekete geçildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı BTK, vatandaşlardan GSM operatörlerine yönelik son dönemde artan şikayetleri değerlendirmeye aldı. Vatandaşlar daha çok yüksek cayma bedelleri ve paket dışı aramalar sonucu karşılaşılan yüksek faturaları şikayet konusu yaparken, BTK da bu konuda bir dizi yaptırıma hazırlanıyor.

YILIN İLK YARISINDA SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Sorunların çözümü noktasında Tüketici Hakları Yönetmeliği'nde değişikliğe gitmeye hazırlanan BTK, sorunların çözümü için de son tarih olarak temmuz 2022'yi belirledi. BTK bu tarihe kadar vatandaştan yoğun şikayet alan sorunları çözüme kavuşturacak. Bu kapsamda vatandaşın düşük kalitede internet hızı alması nedeniyle hizmeti iptal etmeyi istemesi durumunda operatörler tarafından yansıtılan yüksek cayma bedelleri artık tarihe karışacak. Farkında olmadan ya da aldatılarak (wangiri) yapılan paket dışı aramalar ile karşılaşılan yüksek fatura sorunu çözülecek. Burada bir devre kesici devreye girecek ve konuşmanın belirli bir süresinde konuşma sonlandırılarak faturanın kabarması önlenecek.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARDAN ALINAN ONAYLAR GEÇERSİZ OLACAK

Çağrı merkezlerinden yapılan aramalar ile çocuklardan alınan mali yükümlülük doğuran sözde onaylar geçersiz sayılacak. Türkiye'de cep telefonu kullanma yaşı 11'e düşerken, bu yaş ile 15 yaş aralığındaki çocukların yüzde 89'u cep telefonu kullanıyor. Bu da reşit olmayan çocukların telefondan mali yükümlülük doğuran onaylar vermesine ve ailelerin mağduriyetine sebep olabiliyor. (Sabah)