Gazete Vatan Logo

TC İle SSK Hizmet Sorgulama Ve SGK İşe Giriş Tarihi Öğrenme

Sosyal Güvenlik Kurumu, sigorta sahiplerinin sigortası ile ilgili bilgilere ulaşmasını sağlamak amacıyla internet hizmetlerini kullanmaktadır. İnternet servisleri üzerinden sigorta ile ilgili her türlü sorgulama ve bilgi alma imkanı sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu hizmetleri doğrultusunda prim ödemeleri, işe giriş ve çıkış tarihleri, emeklilik tarihleri gibi bilgilerin edinilmesi mümkündür.

İşe Giriş Tarihi Öğrenme

İşe giriş tarihi, özellikle emeklilik hesaplama gibi işlemlerde oldukça gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigorta ile ilgili işlemlerde işe giriş tarihi gibi kriterler göz önünde bulunarak değişiklikler yapılmaktadır.

SSK SORGULAMA - SSK HİZMET SORGULAMA - NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM - SSK GÜN SORGULAMA

Bu nedenle de kişiler işe giriş tarihlerine bakılarak bu değişikliklerden etkilenmesi söz konusudur. İşe giriş tarihi öğrenmek için E-SGM portalına giriş yapılmalıdır. Bu giriş işlemlerinin ardından menüdeki hizmet bölümüne tıklamalı ve ardından 4A ve 4B arasından seçiminizi yapmanız gerekmektedir. 4A normal sigortalı çalışanlar, 4B ise BAĞKUR’lu olarak sigortalı olanlar için geçerlidir. Bu seçimin ardından sigortanız ile ilgili hizmet dökümü yayınlanacaktır. Bu hizmet dökümünde kişilerin sigortası ile ilgili tüm bilgiler bulunmaktadır. Kişilerin ne zaman işe girdiği, ne zaman işten çıktığı görülmektedir işe giriş tarihlerini öğrenmek için tabloda bulunan işe giriş tarihi bölümlerine bakmanız yeterlidir. Ay, gün ve yıl olarak işe giriş tarihini öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

İşten Çıkış Tarihi Öğrenme

İşe giriş tarihi şeklinde kişilerin işten çıkış tarihini öğrenmesi de mümkündür. Aynı hizmet ekranında yer alan işten çıkış tarihi sütunu üzerinden kişilerin işten ne zaman çıktıkları ile ilgili bilgi alması mümkündür.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda kişilerin işe ne zaman girdiğini ve işten ne zaman çıktığını öğrenmesi mümkündür. Bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta, bu bilgilerin resmi olmasıdır. Öyle ki kişilerin gerçek işe giriş ve çıkış tarihi, buradaki bilgilerden farklı olabilmektedir. Bu konuda evrakları Sosyal Güvenlik Kurumu’na işleyen kişinin işlemleri yaptığı tarih ve sisteme girilmesi önemlidir. Bu nedenle kişiler işi ile ilgili ne kadar farklı tarihlerde iş yapmış olsa da hizmet dökümü sorgulaması sonrasında görülen tarihler geçerlidir ve kişiler tarafından bu tarihlerin esas alınması gerekmektedir.

E-SGM Giriş

E-SGM ekranında kişilerin kimlik bilgilerini girmesi gerekmektedir. Bunun için T.C. kimlik numarası başta olmak üzere kişilerin doğum tarih ve yeri, cilt numarası, nüfusa kayıtlı olunan il bilgileri girilmelidir. Bu işlemlerin ardından E-SGM sorgulama ekranlarına giriş yapılması mümkün olacaktır. Bu portaldaki menü üzerinden sadece işe giriş tarih bilgileri değil, diğer sorgulamaları da yapabilirsiniz.

Haberin Devamı