Gazete Vatan Logo

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Kimsenin Türkiye'ye demokrasi dersi vermesine müsaade etmeyiz

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Dünyada bedeli en ağır ödenmiş demokrasi Türkiye demokrasisidir. Onun için kimsenin Türkiye'ye parmak sallayarak demokrasi dersi vermesine müsaade etmeyiz" dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Kimsenin Türkiye'ye demokrasi dersi vermesine müsaade etmeyiz

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İletişim Başkanlığınca düzenlenen `15 Temmuz Milletin Zaferi Destanı` panelinde konuştu.

Kurtulmuş, konuşmasında şunları kaydetti;

15 Temmuz hiç şüphesiz milletimizin önemli hassasiyetlerini, hasretlerini de ortaya çıkardı. Bunların en başında gelen şey vatanseverliktir. Vatanın herhangi bir işgal, herhangi bir iç çatışma ve yabancı güçler tarafından işgal edilebileceğini hisseden milletimiz, oluk oluk meydanlara, sokaklara atarak, akarak bu darbe teşebbüsünü durdurmaya çalıştı. Çünkü vatanın, vatanın vatansız kalmanın ne demek olduğunu biz hiçbir zaman görmedik ama vatansız kalanların ne kadar zor yaşadığını da hep şahit olmuş bir milletiz. Onun için milletimiz vatanseverliğini ortaya koydu. Büyük bir şecaatle, büyük bir cesaretle meydanlara çıktı ve darbeyi durdurdu.

"Dünyada bedeli en ağır ödenmiş demokrasi, Türkiye demokrasisidir"

Ayrıca bu milletimizin bir büyük özelliği de demokrasiye sahip çıkmasıdır. Maalesef geçmiş darbeler döneminde, örneğin 1960 darbesinde Rahmetli Menderes'i, 1971 muhtırasında Demirel, 28 Şubat sürecinde de dönemin başbakanı, Erbakan'ı darbecilerin elinden alamayan ve bunun acısı yüreğinde olan milletimiz, demokrasiye sahip çıkma şuuruyla sokaklara çıktı ve Türkiye demokrasisine sahip çıktı. Bu anlamda diyebiliriz ki, bunu Batılılara söylediğimiz, konuştuğumuzda da söylüyoruz. Dünyada bedeli en ağır ödenmiş demokrasi, Türkiye demokrasisidir. Onun için kimsenin Türkiye'ye, Türk milletine parmak sallayarak demokrasi dersi vermesine asla müsaade etmeyiz.

Haberin Devamı