Gazete Vatan Logo

Taksim Dayanışması üyelerine şok!

Gezi Parkı eylemlerine gözaltına alınan Taksim Dayanışması Sekreteryası Mücella Yapıcı ve Tabipler Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu'un aralarında bulunduğu 26 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Yapıcı ve Çerkezoğlu'nun 'örgüt kurma, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ve görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 18,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Gezi Parkı eylemlerinde 8 Temmuz 2013 günü yaşanan olaylara ilişkin İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Nazmi Okumuş'un hazırladığı iddianamede aracı zarar gören AKP İstanbul İl Başkanlığı ve Mustafa Aksu, Muhittin Akat isimli kişiler şikayetçi olarak yer aldı .

YAPICI VE ÇERKEZOĞLU'NUN 18,5 YIL HAPİSLERİ İSTENDİ

Savcılık, Taksim Dayanışma Platformu üyeleri Mücella Yapıcı, Ali Çerkezoğlu, Ender İmrek, Haluk Ağabeyoğlu ve Beyza Metin'in 'örgüt kurma, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ve görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 18,5 yıla kadar, diğer 21 şüphelinin ise 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalafet ve görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi .

TAKSİM DAYANIŞMA ÜYELERİ EYLEMLERİ ÖRGÜT ŞEKLİNDE YÖNETİYOR


İddianamede Taksim Dayanışma Platformu'na bağlı Mücella Yapıcı, Ali Çerkezoğlu ve diğer üyelerin twitter, facebook gibi sosyal medya araçları ve basın aracılığıyla İstanbul halkını Taksim Meydanı'na çağırdıkları , kamu düzeninin, güvenliğinin ciddi şekilde zarar görmesine neden oldukları, devletin güvenlik kuvvetleri ile kamu görevlilerini düşman gibi lanse ettikleri ve neticede masumane başlayan Taksim Yayalaştırma projesine karşı duruşun zamanla marjinal gruplar ile terör örgütlerinin provakasyonlarına zemin hazırlamasına neden oldukları anlatıldı.

Platform üyeleri şüphelilerin uzun süre eylemleri yönettikleri ve olayları planlamaları nedeniyle bir organize suç örgütü şeklini aldıkları belirlendi. Ayrıca Taksim Dayanışma Platformu üyelerinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçen eşyaların arama kararının iptal edilmesiyle incelenemediği ifade edildi .

SOSYAL MEDYADAN GRUPLARI BİR ARAYA GETİRDİLER

İddianamede platformun twitter , facebook ve internet sitesi üzerinden yaptığı paylaşımlar ve çağrılar ile KESK, Halkevleri, Dev-Lis, TMMOB, Gezi Parkı koruma ve güzelleştirme gibi kuruluşları ve bazı siyasi parti gruplarını bir araya getirdiği ifade edildi. Toplanan grupların eylemlerde Gezi Parkı içerisinde bekleyen polise taş ve şişe,molotof, sapan,sopa, ses bombası ile saldırdıkları, parka yakın bir çok iş yerinin cam ve çerçevelerinin kırıldığı, ayrıca bazı kamu ve özel mülkiyete ait araçların yakıldığı anlatıldı. Eylemcilerin park çevresine barikatlar kurarak "Direne direne kazanacağız. Taksim bizimdir, bizim kalacak. O...çocuğu polis parktan defol. Hükümet istifa" şeklinde sloganlar attıkları, polisin de eylemcilere karşı barikat kurarak ellerinden geldiği kadar müdahale etmeye çalıştıkları anlatıldı .

EYLEMLERE DESTEK İÇİN HALKIN DUYGULARI TAHRİK EDİLDİ

İddianamede ayrıca yine sosyal medya ve internet sitelerinden eylemlere desteği artırmak amacıyla "görevli polislerin silahlarını ve kimliklerini bırakarak istifa ettiği, polisin gerçek mermi kullandığı, panzer altında can verenlerin bulunduğu" şeklinde halkın duygularını tahrik edecek şekilde haberler yapıldığı iddia edildi.

Haberin Devamı