Gazete Vatan Logo
GündemTakdir – Teşekkür hesaplaması nasıl yapılır?

Takdir – Teşekkür hesaplaması nasıl yapılır?

Takdir – Teşekkür hesaplaması nasıl yapılır?

Okullar bu hafta kapanacak ve öğrenciler heyecanla bekledikleri karnelerine kavuşacaklar. Karne ile birlikte teşekkür belgesi mi takdir belgesi mi alınacağı da merak ediliyor. Karneler alınmadan da hangi belgenin alınacağı hesaplanabilir. Peki, takdir-teşekkür belgesi hesaplama nasıl yapılır?

9 Haziran Cuma günü 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı sona erecek. Son günlerde e-Okul sistemi öğrenciler ve veliler tarafından daha sık ziyaret edilmeye başlandı. e-Okul sistemine öğrenci okul numarası ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapılarak öğrenciye ait olan pek çok bilgiye ulaşılabilir. e-Okul sistemi ile öğrencinin tüm yazılı ve sözlü notları, performans ve proje ödev notları görülebilir. Bunlar dışında takdir-teşekkür hesaplama da yapılabiliyor.

TAKDİR - TEŞEKKÜR HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TAKDİR TEŞEKKÜR BELGESİ İÇİN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Öğrencinin dönem sonunda karne ile birlikte takdir belgesi ya da teşekkür belgesinden hangisini alacağı kolay bir hesaplama ile öğrenilebilir. Takdir teşekkür hesaplaması için ilk olarak öğrencinin dönem içinde almış olduğu derslerin proje notları, performans ödevi puanları, yazılı ve sözlü puanları alınarak ortalama puanın hesaplanması gerekir. Sonrasında elde edilen ortalama puanlar, her dersin haftalık ders saati sayısıyla çarpılır. Bu işlem her ders için ayrı ayrı olarak yapılır. Elde edilen sayılar toplanarak elde edilen puan öğrencinin alacağı takdir ve teşekkür belgesini belirler. Takdir belgesi ve teşekkür belgesi için gerekli puana ulaşan öğrenciler o belgeyi almaya hak kazanır.

Haberin Devamı

TAKDİR TEŞEKKÜR İÇİN KAÇ PUAN GEREKLİDİR?

Öğrencilerin alacakları ödül belgelerinin belirlenmesinde yıl sonu başarı puanı esas alınır. Yıl sonu başarı puanı dışında Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları yönetmeliği tarafından da belirlenmiş olan kurala göre de öğrenci davranış notunun 100 puan olması gereklidir. Ayrıca yıl sonu başarı puanının da 70 puandan az olmaması gerekir. Yıl sonu başarı puanı 70,00 ile 84,99 puan arasında olanlar teşekkür belgesi, yıl sonu başarı puanı 85,00 ile 100 puan arasında olanlar da takdir belgesi almaya hak kazanır.

Ortaöğrenim süresi boyunca 3 yıl boyunca tüm dönemlerde takdir belgesi almış olan öğrenciler de göstermiş oldukları başarıdan dolayı üstün başarı belgesi almaya hak kazanır.

Haberin Devamı

Öğrencilerin aldıkları puanlara karşılık gelen değerler şunlardır;

85,00 – 100 puan arası pekiyi,

70,00 – 84,99 puan arası iyi,

60,00 – 69,99 puan arası orta,

50,00 – 59,99 puan arası geçer ve

0 – 49,99 puan arası geçmez

Bir yıl sonunda öğrencinin dersten başarılı olarak sayılabilmesi için o dersin iki dönem puanlarının aritmetik ortalaması en az 50 puan olması gereklidir ya da ilk dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönemde aldığı puanın 70 puan olması gereklidir. Öğrencilerin almaya hak kazandıkları ödül belgeleri dönem sonunda yapılacak tören ile öğrencilere verilir. Tören öğrenciler, öğretmenler ve velilerin de katılım sağlamasıyla gerçekleştirilir.