SSK sorgulama ve SGK işe giriş tarihi öğrenme
SGK işe giriş tarihi emeklilik açısından oldukça önemli bir tarihtir. Hem SGK işe giriş tarihini hem de SSK sorgulamanızı internet üzerinden yapabilirsiniz. SSK ve SGK sorgulama işlemi yapmak isteyenler e-Devlet sistemini kullanabilirler. e-Devlet ile yapılacak işlemler için e-Devlet şifresi gerekmektedir.
e-Devlet sisteminden T.C. kimlik numaranız ve size ait olan e-Devlet şifresi ile sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. SSK-SGK sorgulama işlemi yaparak BAĞ-KUR borcu sorgulama, SGK hizmet dökümü alma, işe giriş bildirgesi ve ne zaman emekli olacağınızın bilgisine kadar pek çok sorgulama işlemi yapma imkanınız bulunmaktadır. Sistem üzerinden emeklilik sorgulama işlemi ile hangi yaşta emekli olacağınızı, adınıza yatırılmış olan primlerin sayılarını öğrenebilirsiniz. Eğer özel sektörde çalışan birisi iseniz SSK-SGK sorgulama işlemi ile SGK prim gün sayılarınızın bilgisine ulaşabilir, primlerinizin düzenli bir şekilde yatıp yatmadığını kontrol edebilirsiniz.
SGK HİZMET DÖKÜMÜ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!
SİGORTA SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
SSK Sorgulamaları İle Ne Öğrenilir?
Sigorta sahipleri 3 gruba ayrılmaktadır. Bu gruplar 4A, 4B ve 4C’dir. Sigorta sahibi olanlar bağlı bulundukları sigorta türüne göre e-Devlet ile gerekli sorgulamalarını yapabilir. Yapılacak olan sorgulamalar ile adınıza aylık olarak ne kadar prim ödemesi yapıldığını, toplam SSK gün sayınızı, bir ay içinde kaç günün priminin ödendiğini ve hangi tarihte çalışmaya başladığınızı öğrenebilirsiniz. Çalışan kişiler dışında emekli olmuş olanlarda birçok sorgulama gerçekleştirebilir. Örneğin, emekli maaş miktarını öğrenebilirler, adres ve kişisel bilgi güncellemelerini yapabilirler. Emeklilik belgelerine ulaşabilirler.
SGK-SSK Hizmet Dökümü
SGK’ya bağlı tüm vatandaşların kendilerine ait olan sigorta ve prim bilgilerini bulabileceği belgeye hizmet dökümü denilir. Hizmet dökümü belgesinde temel sigorta bilgilerinin yanı sıra sigortalı çalışılan gün sayısı, işe girilen ve çıkılan tarih, çalışılan işte alınmış olan görev, çalışılan şirketin bilgileri gibi bilgiler yer almaktadır. Kıdem hesaplama ve ikramiye hesaplama işlemleri de SGK hizmet dökümü ile yapılabilmektedir. Ayrıca SGK hizmet dökümü vize alma sürecinde ya da mahkeme gibi resmi kurumlarda da kullanılabilmektedir.
e-Devlet Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?
e-Devlet internet sitesinden T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra açılan ekranın sol tarafında yer alan hizmetler bölümünden ‘’SGK’ bağlantısı tıklanır. Bağlantıya tıkladıktan sonra karşınıza çıkan seçenekler arasından ‘’SGK Tescil ve Hizmet’’ sekmesine girilmelidir. Buradan istenilen hizmet dökümü bilgisine erişim sağlanabilir.
SGK Prim Sorgulama Nasıl Yapılır?
SGK prim borcunu sorgulama isteyenler e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, sol tarafta yer alan hizmetler menüsünden Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısına tıklamalıdır. Açılan ekran bulunan seçenekler içinden ‘’ Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’’ sekmesine tıklanır. Üst tarafta kişisel bilgilerinizin yer aldığı ekranda, genel sağlık sigortası tescil tarihi aralıkları bilginiz onun hemen altında da adınıza olan bir prim borcu varsa gözükmektedir. e-Devlet ile yapılan sorgulamalar tamamen bilgilendirme amaçlı olup Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kayıtları esas alınmaktadır.