Gazete Vatan Logo

Şoförü uyandırdılar ama artık çok geçti

Afyon Berber ve Kuaförler Odası’nın Antalya’ya günü birlik gezisi faciayla bitti. Otobüs şoförü uyuyunca araç şarampole devrildi. Kazada 13 kişi öldü, 6’sı ağır 33 kişi de yaralandı.

Şoförü uyandırdılar ama artık çok geçti

Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası, üyelerini Side’ye götürmek üzere günübirlik tur düzenledi. Oda yönetimi ve üyelerinden oluşan 115 kişilik kafile, gece yarısı Afyonkarahisar’dan 2 otobüs ve 1 minibüsle hareket etti. Sandıklı İlçesi yakınlarındaki bir dinlenme tesisinde mola veren kafile, Isparta’yı geçtikten sonra Burdur üzerinden Antalya’ya ulaşan 160 kilometrelik yol yerine daha kısa ve tenha olan 120 kilometrelik Dereboğazı Yolu’nu tercih etti.

Başkanın kardeşi de öldü

Kafiledeki Sinan Doğraylı yönetimindeki otobüs, saat 04.55’te Antalya’ya 50 kilometre uzaklıktaki Gölbaşı Mevkii’nde iddiaya göre sürücünün uyuklaması sonucu kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada, içerisinde 46 kişi bulunan otobüsün sürücünün de aralarında bulunduğu 13 kişi öldü, 6’sı ağır 33 kişi de yaralandı.

Kazada sürücü Sinan Doğraylı (54), İbrahim Çankır (38), Benan Mardin (23), Ahmet Öksüm (17), Erkan Tan (42), Mehmet Şatır (30), Suat Esen (18), Turan Karatepe (17), Gökhan Can (25), Samet Taşpınar (17), Akın Balkan (28), Hidayet Cönk (33) ve Fehmi Şentürk (48) öldü. Yaralılardan Ahmet Tan’ın Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı, ölenlerden Erkan Tan’ın ise kardeşi olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Yakınlarının öldüğünü öğrenenler sinir krizi geçirirken, hastane personeli, jandarma ve polis sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada hastaneye gelen Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu yaralıları ziyaret etti. Hastane morguna konulan cenazelerin, savcılığın incelemelerinin ardından ailelere teslim edileceği açıklandı.

Şoförü uyandırdılar ama artık çok geçti

Vali, ‘Şöförü uyandırınca paniklemiş olabilir’ dedi

Kaza yerinde inceleme yapan Burdur Valisi Hasan Kürklü, kazanın yolun virajsız kesiminde meydana geldiğini hatırlatan hatırlattı ve “Herhangi bir sıkıştırma yok. Birkaç görgü tanığının beyanı, şoförü uyardıkları yönünde. Belki uyarma esnasında panik havasında direksiyon hakimiyetini kaybedip otobüsün yan yatması söz konusu olabilir” diye konuştu. 13 kişinin öldüğü 33 kişinin yaralandığı otobüs kazasında ölü sayısının artmasını, şans eseri yoldan geçen bir vinçle yan yatan otobüsün kısa sürede kaldırılarak yaralıların kurtarılması sayesinde önlendi. Diğer yandan geziye gelen otobüslerin kahvaltiçin kaza yerinden yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki, Karaöz Barajı yanındaki bir restoranda kahvaltı yapmayı planladıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ustalar ve kalfalar vardı

Diğer otobüste bulunan berber Ali Rıza Ünsal, “Otobüste ustalar ve kalfalar vardı. Çoğu tanıdığımız meslektaşlarımız. Daha önce de her yıl yapıyorduk böyle gezileri. Baraj manzarasında bir kahvaltı yapacaktık” dedi. Kiralanan otobüsün kayıtlı olduğu şirketin sahibi Süleyman Çevik de kaza yerinde incelemelerde bulundu. Kazadan büyük duyduklarını belirten Çevik, sürücü Sinan Doğraylı’nın 35 yıllık şoför olduğunu 14 yıldan bu yana kendileriyle çalıştığını söyledi. Süleyman Çevik, “Karaöz virajına geldiklerinde yolun kaygan olması yüzünden direksiyon hakimiyetini kaybetmiş ve yan yatmış. Takoğraf cihazına baktık, otobüsün hızı 50-60 kilometre civarındaymış. Bu kazadan dolayı çok üzgünüz. Şoförün uykusuz olması mümkün değil, özel gruplara hizmet veren bir şirketiz” dedi.

Haberin Devamı

Kız bakmaya gideceklerdi

Morg önünde bekleyen ölenlerin yakınları, birbirlerine başsağlığı diledi. Kazada ölenlerden 23 yaşındaki Benan Mardin’in geçen ay askerden geldiği, doğum günü olan 1 Ağustos’ta baba Nurullah Mardin’in kendisine hediye olarak işyeri açtığı belirtildi. Tek oğlunun cenazesini almak için morga gelen Nurullah Mardin, “Dün ’Baba arkadaşlarla Antalya’ya gezmeye gideceğiz’ dedi. Ben de ’Tamam oğlum’ dedim. Şimdi de oğlumun ölüm haberini aldım. Bugün Akşehir’de bir kuaför kıza bakmaya gidecektik. Düğün yapmak isterken cenaze yapacağız” dedi..