Gazete Vatan Logo

Sınırda IŞİD tahliyesi

Sınırı aşan bir havan mermisinin isabet ettiği evdeki dört kişi yaralandı. Valilik kararıyla sınırdaki iki mahalle boşaltıldı, basın uzaklaştırıldı ve tank sevkiyatı yapıldı. Asker de ateşle karşılık verdi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin Mürşitpınar Mahallesi’nin karşısında bulunan Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Sınırı aşan havan mermilerinden biri Suruç’un Etmanek Mahallesi’ndeki bir eve isabet etti. Şarapnel parçaları ve kırılan duvardan seken taşlar nedeniyle evde bulunan 4 kişiyi yaralandı. Yaralananlar otomobillerle Suruç Devlet Hastanesi’ne götürülürken, bölgede güvenlik güçleri önlemlerini artırdı.

Sığınmacılar da taşındı

Bu olayın ardından Şanlıurfa Valiliği sınır hattında bulunan ve güvenlik riski taşıdığı saptanan Kürtçe adı Etmanek olan Küçükkendirli ile Büyükkendirli mahallelerinin boşaltılmasına karar verdi. Karar sonra güvenlik güçleri mahallelerde yaşayanlara kararı tebliğ ederek, tahliyeler yapıldı. Merminin düştüğü bölgenin yakınındaki Suriyeli Kürtlerin barındığı Süleyman Şah Geçici Barınma Merkezindeki sığınmacılar da 11 Nisan Mahallesi’nde yeni oluşturulan bir merkeze taşınmaya başlandı.

Haberin Devamı

Bir günde 11 mermi düştü

Yetkililer mahallelerde yaşayan ve gidecek yerleri olmayan kişilerin geçici süreyle resmi kurumların misafirhanelerine yerleştirileceğini bildirdi. Bu arada sabah saatlerinde Suriye tarafından geldiği değerlendirilen ve patlamayan bir havan topu mermisi, askerler tarafından güvenli bölge oluşturulduktan sonra imha edildi. Akşam saatlerinde kadar sınırın Türkiye tarafına 11 havan mermisi düştüğü belirtildi.