Gazete Vatan Logo

Sınav duası > Sınava girerken okunacak en etkili kısa dua burada! 19 kere okunan sınav duası hangisi, sınavdan önce okunacak dualar neler?

LGS duası… LGS'ye girecek öğrenciler ve veliler 1 yıl boyunca harcanan emekleri için sınavda başarı duası araştırılıyor. 2 milyon öğrenci istediği liseye girebilmek için LGS sınavına girecek. Sınavdan önce sınav duası olarak okunacak sureler, dualar adaylar tarafından araştırılıyor. Arama motorları üzerinden “Sınava girerken okunacak en etkili kısa dua hangisi, 19 kere okunan sınav duası nedir?” Gibi sorulara yanıt arıyor. İşte LGS için etkili, zihni açan, ferahlık veren başarı duası…

Sınav duası > Sınava girerken okunacak en etkili kısa dua burada! 19 kere okunan sınav duası hangisi, sınavdan önce okunacak dualar neler?

Öğrenciler heyecanla sınav için başarı duası araştırılıyor. LGS öncesi emeklerinin karşılığını almak isteyen öğrenciler, kendilerini ferahlatan, heyecanlarını yatıştıran, zihnini açan duaları sorguluyor. İşte sınavdan önce okunacak dualar ile sınav duası

SINAV DUASI ARAPÇA OKUNUŞU

Rebbi ethılni müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin vec al li min ledünke sültanen nasira.

SINAV DUASI TÜRKÇE OKUNUŞU

Ya Rabbi! Beni doğru giriş ile girdir ve doğru çıkış ile çıkar. Ya Rab, katından bana yardımcı kuvvet nasip eyle.
Bu dua sınava girilmeden 3 kez okunursa, Allah imtihana girecek olan kişiye yardımcı olacaktır.

SINAV İÇİN SIRAYA OTURUNCA OKUNACAK DUA

“Rabbişrah li sadri. Ve yessir li emri. Vahlul ukdeten min lisani. Yefgahü kavli ” (10 Kere)

ANLAMI: “Ya Rabbi! Göğsümü ve gönlümü genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimin bağını çöz, sözümü anlaşılır eyle.”

SINAV BAŞLAYINCA OKUNACAK DUA

“Ya Hayyu Yâ Kayyûm, Birahmetike esteğisû.” (10 kere)

ANLAMI:”Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum.”

Haberin Devamı

SINAVDA UNUTKANLIĞA KARŞI EDİLECEK DUA

Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ.” (On dokuz defa okunacak)

– Bu dua her an, her zaman, mubah olan herhangi bir işe başlarken okunur. Mesela Kur’an-ı kerim öğrenmeye başlarken, yazı yazarken, sınava girerken, dine aykırı olmayan her işe başlarken söylemek iyi olur. Yapılan işin kolay gelmesi, zor gelmemesi ve hayırla neticelenmesi için dua etmiş oluyoruz.

“Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi’l-hayr”

ANLAMI:“Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır”