Gazete Vatan Logo

ŞİMDİ NE OLACAK?

Son kararı genel kurul verecek

Komisyon, kararına ilişkin raporu en geç 9 Ocak’a kadar TBMM Başkanlığı’na sunacak. Ancak Komisyon’un bu kararı TBMM Genel Kurulu için bağlayıcı değil. TBMM Genel Kurulu’nda muhalefet partilerinin vereceği itiraz önergelerinin, yasa gereği oylanması gerekiyor.

Gizli oylama yapılacak

TBMM Genel Kurulu’ndaki oylama gizli yapılacak. Gizli oylamada Ak Parti’den fire olması, Ankara’da konuşulan senaryoların başında geliyor. Meclis’teki mevcut sandalye dağılımına göre 312 milletvekili bulunan AK Parti’de 52 vekilin ‘evet’ demesi matematiksel olarak bakanlara Yüce Divan yolunu açmış olacak. Bu fire de özellikle 3 dönem kuralına takılan vekiller özelinde tartışılıyor.

Son tarih 29 Ocak

Komisyonda yer alıp, daha sonra çekilen HDP’li milletvekili Bengi Yıldız Hürriyet’e yaptığı açıklamada hem Genel Kurul oylamasına katılacağını, hem de dört eski bakan için “Yüce Divan’a gönderilsinler” oyu vereceğini açıkladı. Bu tavrın, HDP için de geçerli olacağı Ankara kulislerinde konuşuluyor. Komisyon’un raporunu 9 Ocak’ta TBMM Başkanlığı’na vermesiyle başlayacak olan Genel Kurulu sürecinin de en geç 29 Ocak 2015 tarihinde sonlanması gerekiyor.

Haberin Devamı