Gazete Vatan Logo

‘Ses kayıtları büyük olasılıkla Güney’e ait’

Fransız polisi, Paris’te öldürülen üç PKK’lının katil zanlısı Ömer Güney’in MİT’le yaptığı öne sürülen ses kaydı için bu raporu verdi.

Fransa’nın başkenti Paris’te Ocak 2013’te öldürülen PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez suikastının tutuklu tek zanlısı Ömer Güney’in, MİT yetkilileriyle yaptığı öne sürülen 9 dakikalık ses kayıtlarını inceleyen Fransız polisi, kayıttaki sesin büyük olasılıkla Güney’e ait olduğu sonucuna vardı.

‘Montaj olabilir’ iddiası

Le Parisien gazetesi, bu yılın ocak ayında internette ortaya çıkan ve suikast soruşturmasını yürüten Yargıç Jeanne Duye’ye sunulan ses kayıtlarıyla ilgili polis incelemesinin tamamlandığını yazdı. Fransız polisinin Lyon kentindeki laboratuarında görevli uzmanların yaptığı açıklamada, “İncelemelerimiz sonucunda, sesin başka bir şahsa ait olduğu ihtimalinden ziyade, çok yüksek bir olasılıkla tutuklu şahsa ait olduğunu tespit ettik” ifadesi yer aldı.

Gazeteye demeç veren Güney’in avukatı Anne-Sophie Laguens, kayıtlara ilişkin raporda yer alan olasılık ifadesinini kesinlik içermediğini vurgulayarak, “Günümüz teknolojisini göz önüne alırsak, ses Güney’e ait olsa bile, Güney’in başka bir konuda kaydedilen sesinin farklı bir konuşmaya dönüştürülmesi mümkün” dedi. Laguens, kayıtların kimler tarafından ortaya çıkarıldığının bilinmediğine de dikkat çekerek, söz konusu bant kaydının, olayın birinci yıldönümünde aniden ortaya çıkmasının şüphe uyandırıcı olduğunu söyledi.

Kimliği bilinmeyen kişilerce Türk medyasına gönderilen kayıtlarda Güney’in, MİT mensubu olduğu öne sürülen iki kişiyle konuştuğu iddia ediliyor. Kayıtlarda Güney’in Sakine Cansız adını kullanmadan “ablam” dediği öne sürülürken, Güney’in aslında Yahudi asıllı “Abram” isimli birinden söz ettiği iddiası kafaları karıştırmıştı. Güney’i tanıyan şahıslar da sesin Ömer Güney’e ait olduğunu doğrulamıştı.

Haberin Devamı