Gazete Vatan Logo

‘Sen nasıl bir Müslümansın?’

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi: Sen nasıl bir Müslümansın? Hadi Cumhurbaşkanı olmanı geçtik de, nasıl bir insansın? Senin yaptıklarına ancak iblis teşebbüs edecektir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Elazığ İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitingde yaklaşık 15 bin kişiye seslendi. Miting meydanında ‘Elazığ Ovası Bozkurtların yuvası’, ‘Alparslan Türkeş’in askerleriyiz’ sloganları atıydı. Elazığlıları ’Aziz Gakkoşlar’ diye selamlayarak başlayan Devlet Bahçeli, iktidara gelmeleri halinde asgari ücreti 1400 liraya çıkaracaklarını, çiftçiye mazotu 1 lire 75 kuruştan satacaklarını yineledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Recep Tayyip Erdoğan’ın kuşatması ve tazyiki altında olduğunu söyleyen Bahçeli şöyle devam etti:

‘Her gün fitne’

“Erdoğan layık olmadığı makamın ağırlığı altında ezilmiş, siyasi tarafgirlikle, açılış kılıfı altında düzenlediği mitinglerle Cumhurbaşkanlığını mahvetmiştir. Bu şahıs her gün fitne saçmaktadır. Dün (önceki gün) yine zırvalamış, hezeyana batmış, zıvanadan çıkmıştır. Erzurum’da milliyetçilik postuna bürünebilmek, milli poz verebilmek adına asıl yüzü ve niyetini saklamak için olağanüstü gayret sarf etmiştir. Şahsıma ve partimize ağza alınmadık hakaretleri arka arkaya sıralamıştır. Erdoğan aklıyla arasını açmış, klinik bir vaka haline gelmiştir. Güya ben demişim ki, ‘HDP Meclis’e girmezse ülkede kaos olur, erken seçime gidilir.’ 29 Mayıs’ta Erzincan’da, Erdoğan’dan bunu ispatlamasını istemiştim. İspatlamayanın namert, alçak ve şerefsiz olduğunu hiç çekinmeden haykırmıştım.”

Haberin Devamı

‘Duvara mı konuşuyorum’

“Erdoğan ‘Bana mısın’ demiyor. Sanki duvara konuşuyorum. Pişkince, hayasızca asılsız ve ahlaksız iddiasını sürdürüyor. Bak Sayın Erdoğan, MHP Genel Başkanı olarak, bölücü HDP’nin Meclis’e girmediği takdirde kaos olur türünden bir beyanatım varsa ve sen bunu somut şekilde, yer ve zamanını göstererek açıklayamıyorsan, tekrar ifade ediyorum, alçaksın, şerefsizsin. Erdoğan, sen nasıl bir Müslümansın? Hadi Cumhurbaşkanı olmanı geçtik de, nasıl bir insansın? Sen de hiç mi Allah korkusu yok? Sen de hiç mi günaha girme kaygısı kalmadı? Senin yaptıklarına ancak iblis teşebbüs edecektir. Erdoğan bu iddiasını ispata mecburdur. Erdoğan ileri sürdüğü hayasız iddiayı netleştirmekle mükelleftir.”
Erdoğan’a sorular
Bahçeli konuşmasında Erdoğan’a şu soruları yöneltti: “İmralı canisiyle mektuplaştın mı? Öcalan canisinin İmralı Adası’ndan günü birlik giriş - çıkışlarına onay verdin mi? Ve şahsen temas kurdun mu? Kandil’deki PKK’lılara dinlenmesin diyerek kriptolu telefon gönderdin mi? Terör baronlarıyla telefon görüşmeleri yaptın mı? PKK ve HDP’ye başkanlık karşılığında federasyon ümidi verdin mi?”

Haberin Devamı