Gazete Vatan Logo

Şebnem Korur Fincancı kimdir, nereli? Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ne dedi?

TSK'nın terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipleri Birliği Başkanı Fincancı hakkında savcılık soruşturma başlattı. Söz konusu gelişme ardından Şebnem Korur Fincancı kimdir, nereli? Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ne dedi? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Şebnem Korur Fincancı kimdir, nereli? Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ne dedi?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlattı. Fincancı 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama' ile suçlanıyor.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ne dedi?

PKK/YPG'nin sözde yayın organına konuşan Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör operasyonları sırasında kimyasal silah kullandığını iddia etmişti. Milli Savunma Bakanlığı da bir açıklama yaparak iddiayı yalanladı. Açıklamada, TSK envanterinde kimyasal silah bulunmadığı bildirildi.

Şebnem Korur Fincancı kimdir?

Rasime Şebnem Korur Fincancı 1959 İstanbul doğumludur.

Eğitimini Kadıköy Maarif Koleji ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tamamladı. 1987-1990 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Klasik Arkeoloji Lisans Eğitimi aldı. 1992’de kurulan Adli Tıp Uzmanları Derneği'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı; 1993-1996 arasında derneğin yönetim kurulu başkanlığını üstlendi. 

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Adli Tıp Uzmanları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Ceza Hukuku Araştırmaları Derneğinin kurucu üyesidir.