Gazete Vatan Logo

Savcılara dava açacaklar!

Başbakan Erdoğan eski AK Partili vekillerle bir araya geldiği yemekte, 17 Aralık operasyonunu yapan savcıları paralel yapı ile hareket etmekle suçladı, “Oğlum Bilal ve bakanların çocukları savcılara dava açacak” dedi.

Ankara ATO Congressium’da eski bakan ve milletvekilleriyle bir araya gelen Başbakan Erdoğan, Kemal Unakıtan ve Atilla Koç’un da aralarında olduğu eski bakan ve milletvekilleriyle bir araya geldi. Erdoğan yemekte 17 Aralık operasyonuna ilişkin önemli bir açıklamada bulunarak, oğlu Bilal Erdoğan ile operasyonda adı geçen bakan çocuklarının savcılara dava açacaklarını söyledi.

Erdoğan, 17 Aralık operasyonunu yapan savcıları ‘paralel yapı’ ile birlikte hareket etmekle de eleştirerek, “Benim oğlum da dahil bakanlarımın çocukları savcılara tazminat davası açacaklar” dedi. Çocuklarının yönetiminde yer aldığı TÜRGEV’in de savcılara dava açacağını söyleyen Erdoğan, Gülen cemaatinin kendisine beddua ettiği iddialarına da şu yanıtı verdi:

Bana beddua ediyorlar

‘Uzun adam’ diye bana beddua ediyorlar, sonra da ‘bu kadar yıl beddua ediyoruz tutmadı’ diye kendi kendilerine şikayet ediyorlar. Halis olsanız bedduanız tutardı. Ama bize millet dua ettiği için Allah da yardım ediyor. Millet bize samimi dua ediyor, biz de samimiyiz. Onlar samimi olmadıkları için ayakları kayıyor.

Bunlara her kolaylığı sağladık

Son yapılan işler Ak Parti’ye karşı değil, TC devletine, birliğimize beraberliğimize yapılmış bir harekettir. Biz bunlara her türlü kolaylığı, imkanı sağladık, ama bunlar bizi arkadan vurdu. Zorlu bir seçim sürecinden geçiyoruz. Bize çok saldırılar oluyor. Sizler de arazide olun, teşkilatlarımıza yardımcı olun, seçimleri birlik beraberlik içinde geçirelim. Zaten çalışmalardan geri durmayacağınızı biliyorum. Bu seçimlerden de çok iyi netice alacağız, halkın arkamızda olduğuna inanıyoruz. Önümüzdeki hafta çarşamba günü seçim startını verip, sonra da mitinglere başlayacağım.

274 ESKİ VEKİL KATILDI

Erdoğan’ın partide aktif görev almayan eski vekillerine verdiği yemeğe 274 AK Partili’nin katıldığı öğrenildi. Yemeğe katılanlar arasında Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan, Çevre ve Orman eski Bakanı Osman Pepe de yer aldı. Erdoğan eski vekillerine hitaben yaptığı ve kendilerinden seçim sürecinde partiye aktif destek sağlamalarını istediği konuşmasında milletvekillerine “İllerinizde ses getirin” dedi.

Haberin Devamı