Gazete Vatan Logo

Şanlıurfa vekili Aydın'dan aday gösterildi

AYDIN’da, partilerin milletvekili aday listeleri sürpriz olarak değerlendirildi. Mevcut üç milletvekilini de liste dışı bırakan AK Parti’nin en büyük sürprizi, Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Armağan Uslu’yu Aydın’dan aday göstermesi oldu.

Yüksek Seçim Kurulu’na bildirilen milletvekili aday listeleri özellikle AK Parti’de şok etkisi yaptı. AK Parti’nin mevcut üç milletvekili de liste dışı kaldı. İki dönem milletvekilliği yapan ve herkesin liste başı olacağını düşündüğü Mehmet Erdem ve Semiha Öyüş listede yer almazken, bir diğer milletvekili Ali Gültekin Kılınç da 7 aday arasına giremedi. Listede üçüncü sırada yer alan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Armağan Uslu ise tam bir sürpriz oldu. Seçim süreci boyunca ismi kulislerde bile geçmeyen Uslu herkesi şaşırttı.

ALİ UZUNIRMAK BİR NUMARA

Milliyetçi Hareket Partisi’nden Aydın’dan TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, beklendiği gibi birinci sırada yer aldı. MHP Aydın İl Kadın Kolları eski Başkanı Serap Cambazoğlu’nun liste dışı kalması ile Aydın’ın son il genel meclisi başkanı Hayri Güleç’in listeye 2’inci sıradan girmesi süpriz oldu.

Haberin Devamı

KONTENJAN TEZCAN

7 Milletvekili adayından 6’sını ön seçimle belirleyen Cumhuriyet Halk Partisi’nde kontenjan adayı herkesin kesin gözüyle baktığı Aydın Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan olarak açıklandı.