Root Nedir, Nasıl Yapılır? Android Cihazlarda Root Yapma Yöntemleri...
Özellikle Android telefonlarda sistem dosyalarını otomatik bir şekilde eklenmesini ya da silinmesini sağlayabilen uygulama olarak adlandırılmaktadır. Bu işlemler düzenleme işlemlerinde sağlayabilmektedir. Sistemlerde bulunabilecek olan çeşitli değişikliklerden sonra root erişimi gerekecek uygulamaları ve olanakları tanımaktadır.
Androidlerde bulunan mobil işletim sistemleri sayesinde ayrıcalıklı olabilecek denetimlere izin verilmesi süreçlerini kapsamaktadır. Zamanını çok geniş olduğu için de herhangi bir sıkıntıya yol açmadan direk işlemi tamamlamaktadır.
Root Nedir?
Tüm Android kullanıcılarını ilgilendiren ve onlar tarafından kullanılan telefonlarda ya da tabletlerde otomatik bir şekilde yüklenen uygulamaların kontrolünü sağlamaktadır. Bunların yanında stok yapılandırmaları konusunda cihazları ayrıcalıklı şekilde emir ve komut oluşturulabilecek doğrultularda çalıştırılmasını sağlamaktadır. Bu işlemler genel anlamlarda cihazlarda geniş bir yelpazeye sahip olmaktadır.
Bazı kullanıcılar bu anlamda kısıtlamaları kaldırabilmek adına root atma işlemlerini yapmaktadır. Özellikle Android cihazlar üzerinden bu işlemleri yapabilmek için işletim sistemlerinin birden çok oluşan kilit özelliklerinin açılmasını sağlamaktadır. Bunların yanında telefonların işletim hızı yükselip sistemler aktif bir şekilde güncellenebilmektedir. Bu işlemin kesinlikle işini bilen kişiler tarafından yapılması gerekmektedir.
Root Nasıl Yapılır?
Kullanıcının bu işlemi gerçekleştirebilmek adına cihazını ve modelini kesinlikle öğrenmesi gerekmektedir. Sonrasında ise root programını indirerek kurulum işlemini gerçekleştirmektedir. Eğer işlem telefon üzerinden yapılacaksa USB hata ayıklamaları modları ile birlikte kilit özelliklerinin açılması gerekmektedir. Pisler üzerinden yapılan işlemlerde ise programlar USB kablosu ile birlikte direkt bağlanılmaktadır.
İşlemin başlatılabilmesi adına bekleme işleminden geçilmesi gerekmektedir. İşlemde herhangi bir sıkıntı olmaması adına tüm içeriklerin yedeklenmesi yapılmaktadır. Cihazlarda hata meydana gelmemesi için muhakkak cihazın şarjının % 50'sinin üzerinde olabilecek şekilde doldurulması gerekir. Sonrasında ise model ve yapılacak olan ayarlar bu kısımdan yapılmaktadır.
Yedekleme ya da sıfırlama işlemi ile birlikte programlar rahat bir şekilde kurulabilmektedir. Programların pratik bir şekilde çalışabilmesi için kişinin karşısına gelebilecek butona tamam yazarak karşılık vermesi gerekmektedir.
Bu işlemin sürüş şekli bilgisayarın ya da kullanılacak olan cihazın kapasitesi ile alakalı olabilecek şekilde değişmektedir. Satabilmek için cihazın başından ayrılmamak gerekmektedir. Bu işlem bittikten sonra artık kullanıcılar süper aygıt sistemlerinde bulunan dosyalara rahatlıkla erişebilmektedir.
Android Cihazlarda Root Yapma Yöntemleri...
Bu konuda cihazın kategori sınıfı hangi yıl oldu ve modelinin adı büyük önem taşımaktadır. Bunlar tam olarak bilindiği takdirde işlemlerin aktif bir şekilde yapılma yöntemlerinin gerçekleştiği görülmektedir. Android kullanıcıları bu işlemleri yapmadan önce birkaç yöntemi deneyerek işlemi başlatabilmektedir bunların başında USB yöntemi gelmektedir.