Römork Nedir, Ne İşe Yarar? Römork Çeşitleri Nelerdir?
Motorlu araçların arka kısmını takılan ve yük taşıma amaçlı kullanılan tekerlekli vasıtalar römork olarak bilinmektedir. Aynı zamanda römorklar motorsuz araçlardır. Yani motorlu araca takılarak sadece çekilmek suretiyle arzu edilen her yere yönlendirilebilir. Geneldeki tekerlekli olmalı ile beraber aynı zamanda 4 tekerlekli sistemleri de bulunur.
Çekici araçların arka kısmındaki çekiç demirine takılan aparatı ile birlikte bağlanır. Genelde tam römork ile beraber aynı zamanda yarı römork olarak iki farklı sistem üzerinden yapıya sahiptir. Günümüzde birçok farklı amaç altında değişik yükleri taşımak için hem bireysel hem de kurumsal olarak kullanılır.
Römork Nedir?
Araçların arka bölümüne takılmak suretiyle farklı yükleri taşımak amaçlı kullanılan destek römork olarak ifade edilir. Motorlu araçların arka kısmındaki çeker bölümüne bağlantı kurulması suretiyle yollarda güvenli bir şekilde kullanılabilir.
Genelde motorlu araçların arkasına takılarak değerlendirilen bir yük aracıdır. Diğer yandan iki farklı tasarım üzerinden ele alınmak suretiyle kullanılır. Bu tasarımlardan biri tam römork diğeri ise yarı römork olarak ifade edilmektedir. Tasarımına bağlı olarak ise yük kapasitesi açısından değişkenlik gösterir ve farklı amaçlar altında kullanılabilir.
Römork Ne İşe Yarar?
Amacına ve kapasitesine bağlı olarak değişik yükleri taşıma görevini üstlenmiş motorsuz araçlar römork olarak ifade edilmektedir. Genel çerçevede birçok yükü taşımaya yarayan tekerlekli araçlar olduğunu söylemek mümkündür.
Aynı zamanda iki tekerlekli olması ile beraber dört tekerlekli üzerinden de tasarımları bulunmaktadır. Diğer yandan hem bireysel olarak hem de şirket ya da kurumsal kapsamda pek çok farklı yükü taşıma imkanı verdiğini söylemek mümkün. Bu yükler ağırlıkları ile beraber kapasitesine bağlı şekilde farklılık gösterebilir.
Römork Çeşitleri Nelerdir?
Tasarımı ile beraber kapasitesi eşliğinde birçok değişik römork çeşidi olduğunu söylemek mümkün. Bu römorklar değişik motorlu araçlara bağlanması ile beraber aynı zamanda farklı amaçlar altında değerlendirilmektedir.
- Tam römork
- Yarı römork
- Merkezi dengeli römork
- Bisiklet römorku
- Yapı römorku
- Seyahat römorku
- Tekne römorku
- Traktör römorku
Bu şekilde yukarıdaki değişik araçlar ile beraber pek çok farklı amaç altında römorklar bulunmaktadır. Her biri aynı zamanda kapasitesi, tekerlek sayısı ya da yük kullanım amacına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Diğer yandan farklı sektörler için yine kullanım imkanı vermektedir.
Tabii yukarıda da söylendiği gibi traktörler, bisikletler ya da binek araçları üzerinden kullanılabilir. Motorlu araçların arka bölümüne kolayca bağlantı kuruması ile birlikte uzun yollarda dahi rahatlıkla çekilebilir.