Gazete Vatan Logo

Roblox açılacak mı 2024, Roblox geri gelecek mi 2024? Roblox erişim engeli ne zaman kaldırılacak 2024?

15 milyondan fazla kullanıcısı olan çevrimiçi oyun platformu Roblox’a erişim engeli getirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Roblox'un çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması nedeniyle kapatıldığını açıkladı. Tunç, yaptığı açıklamada, "Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirilmiştir" dedi. Tunç, bu kararın çocukların korunması ve toplumsal yapının sağlıklı bir şekilde devam ettirilmesi amacıyla alındığını belirtti. Peki, Roblox açılacak mı 2024, Roblox geri gelecek mi 2024? Roblox erişim engeli ne zaman kaldırılacak 2024?

Roblox açılacak mı 2024, Roblox geri gelecek mi 2024? Roblox erişim engeli ne zaman kaldırılacak 2024?

Roblox açılacak mı 2024, Roblox erişim engeli ne zaman kaldırılacak 2024? Roblox adlı çevrimiçi oyun platformuna da erişim yasağı getirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) internet sitesinde yayımlanan bilgiye göre yasak Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin 7 Ağustos 2024 tarihli kararıyla yürürlüğe girdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kararın "çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması" sebebiyle alındığını söyledi.

Bakan Tunç, X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın üstün yararının gözetilmesi, onların korunması ve desteklenmesi herkesin görevidir."

ROBLOX AÇILACAK MI 2024, ERİŞİM ENGELİ NE ZAMAN KALKACAK?

Roblox, BTK kararıyla erişime kapatıldı. Platformun ne zaman açılacağı ise bilinmiyor. Önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmeler sonrası Roblox'un akıbeti belli olacak.

ROBLOX NEDİR?

Roblox, Roblox Corporation tarafından geliştirilen bir çevrimiçi oyun platformu ve oyun oluşturma sistemidir. Kullanıcıların oyunları programlamasına ve diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan oyunları oynamasına olanak tanır. David Baszucki ve Erik Cassel tarafından 2004'te kurulan ve 2006'da piyasaya sürülen platform, kullanıcılar tarafından Lua programlama dilinde kodlanmış birden çok türde oyunlara ev sahipliği yapmaktadır.

Haberin Devamı

Oyun platformu, 2010'ların ikinci yarısında hızla büyümeye başladı ve bu büyüme COVID-19 pandemisiyle birlikte daha da hızlandı.

Roblox ücretsiz oynanabilir ve oyun içi satın alımlar "Robux" adlı sanal para birimi üzerinden yapılabilir. Ağustos 2020 itibarıyla, Roblox'un 164 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısı bulunmaktadır