Gazete Vatan Logo

Redhack soruşturmasında flaş gelişme!

Barış Atay ve 14 kişi serbest bırakıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Redhack grubuna yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 14 kişi adliyeye sevk edildi. Sorgulamaları ardından aralarında dizi oyuncusu Barış Atay’ın da bulunduğu 14 kişi serbest bırakıldı.

İŞTE BARIŞ ATAY'IN İFADESİ




Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 8 ilde 22 Kasım'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda “Redhack” ve “Anonymous” ile bağlantılı oldukları iddiası ile 14 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgusunun ardından, 14 kişi savcılık sorgusu içi Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.
Sanıkların sorgusunu, TMK'nın 10. maddesiyle görevli cumhuriyet savcıları yaptı. Sorgulamanın ardından, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Bayyurt, aralarında oyuncu Barış Atay'ın da olduğu 14 kişiyi serbest bıraktı.

BARIŞ ATAY'IN ANNESİ İSYAN ETTİ



ATAY’DAN İLK AÇIKLAMA

'Redhack' ve 'Anonymous' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden aralarında oyuncu Barış Atay'ın da bulunduğu 9 kişi serbest bırakıldı. Adliye çıkışında açıklamalarda bulunan Atay, medyayı eleştirdi. Atay, "Bugün bu ülkede bu iktidar veya iktidar erk, insanları hedef gözeterek veya herhangi bir delil göstermeden canlarının istediği gibi gözaltına alıyorsa şimdiye kadar Reyhanlı'da, Roboski'de, Hopa'da, Armutlu'da, ODTÜ'de, Gezi'de…herhangi bir haber yapmadığınız için gözünüzü kapatıp kulağınızı tıkadığınız için oldu. Şu anda herhangi bir şekilde bilgi alınamayan insanlar, bu sayede davalara konu oluyorlar. Bu sayede ne olacağı belli olmayan davalarla tutsak ediliyorlar" diye konuştu.



Haberin Devamı