Gazete Vatan Logo

Ramazan Bayramı Kaç Gün Tatil Olacak?

Ramazan Bayramı İslam aleminde ve Müslümanlar arasında çok önemli tarihlerden bir tanesidir. Ramazan ayı üç aylardan (recep, şaban ve ramazan) sonuncusu olarak yer almaktadır. Ramazan ayında Müslümanların kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim indiği için bu ay İslam aleminde daha farklı bir öneme sahiptir. Peki Ramazan ayından sonra gelen Ramazan Bayramı kaç gün tatil olacak? 2016 yılında 9 gün yapılan Ramazan Bayramı Tatili yine aynı şekilde 9 gün mü olacak? Bu soruların yanıtlarına ve daha ayrıntılı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ramazan Bayramı Kaç Gün Tatil Olacak?

Ramazan ayı hem İslam alemi hem de Müslümanlar tarafından üç aylardan (recep, şaban ve ramazan) en önemlisi ve en bereketlisi olarak kabul edilmektedir. Kur’an-ı Kerim ramazan ayında indirildiğinden dolayı Müslümanlar bu ayda pek çok ibadetlerini yerine getirmektedir. Oruç tutmak da bu ibadetlerden en önemlisidir.

RAMAZAN BAYRAMI KAÇ GÜN TATİL OLACAK ÖĞRENMEK TIKLAYINIZ!

Üç aylar (recep, şaban ve ramazan) 2017 yılında 29 Mart 2017 tarihinde başladı. Bu tarihte itibaren recep ayı başlamış oldu. Ramazan ayı ise 27 Mayıs 2017 Cumartesi tarihinde başlayacak. Bu tarihten itibaren artık Müslümanlar oruç tutmaya ve ibadetlerini yerine getirmeye çalışacaklar. Ramazan ayının bitiminden sonra ise önce Kadir Gecesi daha sonra ise ramazan bayramı tatili başlayacak. Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olacağı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Genelde Ramazan Bayramı tatili bir önceki ya da bir sonraki hafta sonu ile birleştirilmektedir. 2016 yılında 9 gün olan ramazan bayramı tatili 2017 yılında ne yazık ki o kadar uzun olmayacak. Ramazan Bayramı tatili 2017 yılında 3.5 gün olacaktır. 21 Haziran 2017 Çarşamba günü Kadir Gecesi ile beraber üç aylar sona erecektir. 24 Haziran 2017 Cumartesi günü ise Arife günüdür. Arife gününden sonraki üç gün yani 25 Haziran, 26 Haziran ve 27 Haziran tarihlerinde Ramazan Bayramı tatilidir.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramında pek çok Müslüman oruçlarının bitmesi ile beraber Ramazan Bayramının ilk gününde camiye gitmektedir. Ramazan Bayramı’nın ilk gün namazının cemaat ile birlikte kılınmasının İslam aleminde ve Müslümanlar arasında çok büyük yeri vardır. Ramazan Bayramı namazının ardından ise camide bulunan hoca tarafından hutbe okunmaktadır. Ramazan Bayramı tatilinde genelde aile büyükleri ve akrabalar ziyaret edilmektedir. Ayrıca Ramazan ayı boyunca ve Ramazan Bayramında da olmak üzere Müslümanlar zekat verme ibadetlerini de yerine getirmeye özen gösterirler.

Ramazan Bayramı hem İslam aleminde hem de Müslümanlar arasında ve aileler arasında birlik ve beraberliği sağlamak, bir arada olmak ve oruç tutanlar için nefsini yenmek anlamına gelmektedir. Bu nedenle önemli dini unsurlardan bir tanesidir. Ayrıca Ramazan ayı içinde Kadir Gecesi de yer almaktadır. Kadir Gecesi de Müslümanlar tarafından büyük bir önemle karşılanmaktadır.

Haberin Devamı