Plakadan HGS ceza ve SMS ile trafik cezası sorgulama işlemleri burada!
Plakanızı yazarak HGS ceza sorgulama işlemini yapabilir ve herhangi bir cezanız var mı öğrenebilirsiniz. SMS ile de trafik cezası sorgulamanızı yapabilirsiniz. Detayları haberimizde...
Ülkemizde köprü ve otoyollardan geçiş yapabilmek için belli ücretler ödemeniz gereklidir. Bu ücretleri ödediğiniz takdirde köprü ve otoyollardan geçiş yapabilirsiniz. Devlet şimdiye kadar farklı şekillerde bu ücreti almıştır. Ama artık son getirdiği HGS sistemi ile birlikte köprü ve otoyol geçiş ücretlerini tahsil etmektedir. Daha öncelerden KGS ve OGS gibi sistemleri kullanan devlet bu sistemlerin çok yavaş kaldığını farkına varıp HGS sistemini hizmete sokmuştur. HGS yani hızlı geçiş sistemi sayesinde sürücüler hiç zaman kaybetmeden seri bir şekilde köprü ve otoyol girişlerinden geçebilmektedir. HGS sistemi sayesinde girişlerde durmadan geçebilirsiniz. Bu sistemi kullanabilmek için ilk olarak PTT kurumlarına veya anlaşmalı bankalara giderek bir HGS hesabı açmanız gereklidir. Bu hesabınızdaki bakiye ile HGS sisteminden geçiş yapabilirsiniz.
Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.
HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!
TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
PTT kurumlarından veya anlaşmalı bankalardan aldığınız HGS çipini aracınızın ön camına taktıktan sonra HGS sisteminden geçiş yapabilirsiniz. Her geçiş yaptığınızda geçiş ücretini sistem bankadaki hesabınızdan kesmektedir. Geçiş yaptıktan sonra ayrıca sistem geçiş yaptığınıza dair sisteme kayıtlı cep telefonunuza bilgi mesajı göndermektedir.
HGS sisteminizde ne kadar bakiyeniz kaldığını HGS bakiye sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Gelişen internet teknolojisi sayesinden sorgulama işlemlerinin çoğunu internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini de internet üzerinden HGS müşteri hizmetlerinin internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada yer alan müşteri hizmetleri giriş seçeneğini seçtikten sonra eğer sisteme kayıtlı bir üyeliğiniz var ise giriş sayfasına e-posta adresinizi ve şifrenizi girmeniz gereklidir. Daha sonra güvenlik kodunu da girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer sisteme kayıtlı bir üyeliğiniz yok ise sol tarafta bulunan üye olun linkini tıklamalısınız. Açılan sayfaya T.C. kimlik numaranızı, kullanmakta olduğunuz e-posta adresinizi girdikten sonra son olarak bir şifre oluşturmanız gereklidir. Güvenlik kodunu da girdikten sonra bir üyelik açabilirsiniz ve sisteme giriş yapabilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de bu bölümden gerçekleştirebilirsiniz. Geçiş ihlali sorgula seçeneğini seçtikten sonra açılan sayfaya araç plaka numaranızı girmeniz gereklidir. Güvenlik kodunu da girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.
HGS bakiye yükleme işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden PTT kurumunun online bakiye yükleme sistemine giriş yapmalısınız. Sisteme giriş yaptıktan sonra bakiye yükleme işlemini gerçekleştirebilmek ana sayfa da yer alan üye olmadan bakiye yükleme seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfada yükleme yapmak istediğiniz HGS etiketini seçmelisiniz. Plaka numarası, vergi numarası, pasaport numarası gibi bilgilerden bir tanesini seçtikten sonra sisteme bu bilgiyi girmeniz gereklidir
Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme
Trafiğe çıktığınız zaman eğer trafik kurallarına uymazsanız ve bu trafik polisleri tarafından yakalanırsa trafik cezası alma ihtimaliniz çok yüksektir. Bu yüzden trafiğe çıktığınız zaman trafik kurallarına uymanız gereklidir. Trafik polisleri trafiğin yoğun olduğu noktalarda uygulamalar gerçekleştirir. Ayrıca sürücülerin hız limitini aşmaması için bazı yerlere de radar uygulaması koymaktadır. Bu şekilde trafik cezası alabildiğiniz gibi bir de Emniyet Genel Müdürlüğü şehrin farklı yerlerine mobese kameraları yerleştirmiştir. Bu kameralar sayesinde trafiğin akışını kontrol ettiği gibi trafik kurallarına uymayan sürücüleri gördüğü zamanda trafik cezası yazabilir. Bu yazılan trafik cezaları aracın plakasının kayıtlı bulunduğu adrese posta yoluyla göndermektedir.
Trafikte aldığınız trafik cezalarını internet üzerinden sorgulayabildiğiniz gibi ödeme işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfaya adınızı, soyadınızı, T.C. kimlik numaranızı ve doğum yılınızı girmeniz gereklidir. Doğru bir şekilde kimlik bilgilerinizi girdiğiniz takdirde sorgulama çeşitleri karşınıza gelecektir. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama veya sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama seçeneklerinden birisini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.
Trafik ödeme işlemini ise internet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Siteye giriş yaptıktan sonra üst taraftaki e-işlemler bölümünden motorlu taşıt vergi dairesi seçeneği seçilmelidir. Açılan sayfadan motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme seçeneğini seçmelisiniz.T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı girdikten sonra son olarak tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Bu işlemlerden sonra trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bir trafik cezanız bulunuyor ise bunu anlaşmalı bankaların kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.