PKK yöneticisinden sert uyarı!
KCK Yürütme Konseyi Üyesi olan Duran Kalkan, Selahattin Erdem mahlasıyla kaleme aldığı yazıda; örgütün gençlik yapılanmasına ve son dönem yoğunlaşan yol kesme, otobüs yakma, kepenk kapattırma, heykel dikme gibi eylemlere sert eleştiriler yöneltti.
Radikal yazarı Oral Çalışlar, bugün köşesinde Duran Kalkan'ın PKK'nın gençlik kollarına eleştirdiği yazısına yer verdi.
Lice'deki heykel krizine gönderme yapan Duran Kalkan, “Sanki her işi başardık da sadece o kaldı gibi ortalığa büstler dikiliyor” diyerek sert bir tepki gösterdiği yazısında; PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin öncülük ettiği eylemleri topa tutuyor. "Dönemin amacından kopuk olan eylem biçimleri de başarı getirmediği gibi, çoğunlukla ciddi zararlar da vermektedir" diyor.
İşte o yazı:
"Örneğin zaman zaman İstanbul'da belediye otobüsleri yakılıyor. Şehir merkezlerinde esnafın camları indiriliyor. İkide bir kepenkler kapattırılıyor. Benzeri birçok girişim yaşanıyor. Peki İstanbul'da halkın otobüsünü yakmanın, Kürt şehirlerinde dükkanların camlarını indirmenin, kepenkleri kapattırmanın devrime ve devrimci harekete ne faydası var? Bunların inşa ve direniş döneminin eylem çizgisi olması mümkün mü? Bunlar Hareketin kitle ilişkilerine zarar vermiyor mu? Yine Özgürlük Hareketinin istememesine rağmen, gereksiz yere ikide bir yollar kesiliyor. Sanki her işi başardık da sadece o kaldı gibi ortalığa büstler dikiliyor. Tahkim edilmiş hedefler vuruluyor. Bunların da dönem hedeflerini başarmak bir yana, inşa potansiyelini heder etmeye götürdüğü açıktır."
"Her ne kadar söylemde yenilik olsa da, plan ve proje eskidir. Plan ve proje eski olunca, uygulanan eylem ve örgüt biçimleri de eski olmaktadır. Dönemin amacından kopuk olan eylem biçimleri de başarı getirmediği gibi, çoğunlukla ciddi zararlar da vermektedir. Neredeyse provokasyon gibi bir durum söz konusu oluyor."
"Belli ki böyle eylem çizgisi olmaz, bu doğru değildir. Doğru olmadığı, dönem amaçlarını başarma ile ilgisinin olmamasından bellidir. Dahası çok ciddi zararlar verdiği de ortadadır. (...)Bu da yeniyi anlamamaktan, eski alışkanlıkları aşamamaktan ve ciddi yaklaşmamaktan kaynaklanmaktadır.”