Gazete Vatan Logo

Peker kardeşlere şok suçlamalar!

Peker kardeşlere yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 44'e yükseldi. Sedat Peker'e yöneltilen suçlamalar arasında, borsadaki bazı aracı kurumları tehdit etme ve Balıkesir'de bir maden ocağına el koyma iddiası bile var

Önceki gece 300 polisin katıldığı operasyonlarda gözaltına alınan, Sedat Peker ve kardeşlerinin soruşturmasında İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir ve Sivas'ta gözaltına alınanların sayısı 44'e yükseldi. Polisin hazırladığı dosyada, "Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu'na muhalefet etmek, ihalelere fesat karıştırmak, adam yaralamak, tehdit ve haraç almak" suçları yer alıyor. Dosyaya göre, Sedat Peker ve kardeşlerinin telefonlarının dinlenmesi sonucunda, Balıkesir'in Balya ilçesindeki bir maden ocağına şiddet kullanarak sahip oldukları anlaşıldı. Maden ocağının sahibini de Burhaniye'de bir otelde alıkoydukları belirlenen Pekerler'in, Sivas'ta da Mehmet K. adlı işadamının madenini zorla elinden aldığı öğrenildi.

İşadamlarına tehdit
Ayrıca Peker Kardeşler'in son dönemde Balıkesir'de arazi alımı yaptıkları ve Ankara'da bir işadamından da yüklü miktarda haraç aldıkları saptandı. Borsayla da ilgilenen Peker Kardeşler'in bazı aracı kurumlara ve spekülatörlere tehdit uygulayarak hisse senetleri üzerinde manipülasyon yaptıkları öne sürüldü. Bu arada, Sedat Peker, Vedat Peker, Mecnun Odyakmaz ve Hüseyin Nalbantoğlu'nun içinde gizli görüşmelerin bulunduğu bilgisayarların şifreleri bir türlü kırılamadı. İstihbarat Şubesi Bilgi İşlem Büro Amirliği'ne götürülen bilgisayarların şifreleri kırılmasının ardından hard disklerin ve programların çözülmesiyle yeni bilgilere ulaşılabileceği açıklandı.

Ankara'dan ekip geldi
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Daire Başkanlığı'ndan 7 kişilik bir ekip de Sedat Peker ve çetesini sorgulamak üzere İstanbul'a geldi. Sedat Peker'in Beykoz'da bulunan villasında 2 çanta dolusu dolar bulundu. Organize Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından el konulan paralar incelemeye alındı. Öte yandan, emniyetten Vedat Peker'in de gözaltında olduğu yönünde bilgi gelirken; avukatları sadece Sedat ve Atilla Peker'in gözaltında olduğunu ifade etti.

Avukatlar serbest
Çeteye yardım suçuyla gözaltına alınan Sedat Peker'in avukatları Hakkı Kurtuluş, Şirin Berk ve Çağatay Özdemir ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı