Gazete Vatan Logo

Partilerde vitrin yarışı

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş, 10 yıllık ayrılığın ardından yeniden baba ocağına döndü

Gazeteci Yazar Nevval Sevindi, AKP’nin adaylık teklifini kabul etmeyerek DYP’den aday adaylığı için başvuruda bulundu. Fethullah Gülen ile yaptığı seri röportajlarıyla tanınanSevindi, son olarak Zaman Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapıyordu. Bir süre önce gazeteden ayrılan Sevindi, DYP lideri Mehmet Ağar’ın danışmanlığını üstlenmişti.

‘Genel Başkanım ihtiyacam var' dedi aday oldum
SANATÇI Fatih Kısaparmak’ın eşi televizyon spikeri Şebnem Kısaparmak, DP’den aday adayı oldu. Kısaparmak, DYP GİK üyesi olduğunu hatırlatarak, Mehmet Ağar’ın kendisine İstanbul ya da Kastamonu’dan milletvekili adayı olması için teklif getirdiğini söyledi. Kısaparmak şöyle dedi: “Genel Başkanım, ’Sana ihtiyacımız var’dedi. Genel merkezce yapılan araştırmalardan çıkan sonuca göre, ’çok ciddi bir oy potansiyeline sahip olduğumu’ ifade etti.”

Türkeş’i Bahçeli davet etti
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin aday adaylarının başvurularının kabul edildiği son gün daveti üzerine MHP Genel Merkezi’ne gelen Türkeş, yaklaşık 1,5 saatlik görüşmenin ardından başvuru formunun Bahçeli’nin makam odasında hazırlayarak, görevlilere teslim etti. Bahçeli ile görüşmesi sonucu seçime girmesine yönelik görüşü benimsediğini anlatan Türkeş, şöyle dedi:

“Sayın Bahçeli ile eskiden beri hukukumuz var. Türkiye’nin demokrasisinin içinde bulunduğu sarmaldan çıkması gerektiği yönündeki girişimler çerçevesinde bütün siyasi yapılar toparlanıyor. Türk milliyetçilerinin de toparlanması gerektiğine inanıyorum. Türkiye ve Türk milletinin hayrına olacak her şeyde var olduğumuz için bu adımı attık. Daha her şeyin çok başındayız.”

SÜRPRİZ İSİMLER
MHP’ye şimdiye kadar 2 bin 650 kişi aday adayı başvurusunda bulundu. Bu isimler arasında, eski SPK Başkanı Doğan Cansızlar, İstanbul Beyoğlu’nda travestileri hortumla dövdüğü iddiaları nedeniyle adı “Hortum Süleyman” a çıkan Süleyman Ulusoy, ABD Rhode Island Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Özcan, Hacıbektaşı Veli Kültür Vakfı Genel Başkanı Timur Ulusoy, Emekli Büyükelçi Gündüz Aktan, Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyelerinden Ercan Çitlioğlu, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, İstanbul eski Mali Şube Müdürü Salih Güngör, İstanbul eski Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, Emniyet eski Genel Müdürü Kemal Çelik, Merkez Valisi Ayhan Çevik, aktör Serdar Gökhan, TRT prodüktörü Ertürk Yöndem ve Operatör Doktor Bülent Alp Aydın bulunuyor.

DYP: Yılmaz da olmalı
ANAP eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz’ın DP listesinden adaylığı konusundaki belirsizlik sürüyor. Önceki gün Almanya’dan dönen Yılmaz, önümüzdeki hafta Rize’ye gideceğini, bu gezisinin ardından kararını netleştireceğini açıkladı. Yılmaz, Almanya’ya gitmeden önce DYP lideri Mehmet Ağar’la görüşmüş, bu görüşmede DYP lideri topu müstakbel ortağı ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu’ya atmıştı. Mumcu’nun Yılmaz’ın adaylığına sıcak bakmadığı yolunda çıkan haberler ise ANAP teşkilatlarında tepki yaratmıştı. Bu gelişmeler üzerine DYP kurmayları, Ağar ile görüşerek, Yılmaz’ın DP listesinden adaylığı konusunda ısrarcı olunmasını istediler. Kulislerden edinilen bilgiye göre, Başkanlık Divanı üyeleri, Ağar’a şu görüşleri aktardılar: “Mesut Bey bu birleşmeye başından beri destek veren isimlerden. Ve Karadeniz’de, İstanbul’da, Güneydoğu’da sempatisi olan, iş çevrelerinde etkin, sembol bir isim. Ona hayır demek bu çevreleri de karşımıza almak olur.”

Haberin Devamı