Gazete Vatan Logo

Partiler o ilde kilitlendi!

AK Parti Denizli’de, 2011’de milletvekili seçilen dört ismi tekrar aynı sıradan aday gösterdi. Eski İl Başkanı Avni Örki ile eski Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’a ise yedi kişilik listede yer verilmemesi sürpriz olarak nitelendirildi. Aday listelerinin teşkilatlarda en fazla tepki yarattığı parti ise MHP oldu. Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan’ı üçüncü kez birinci sıradan gösteren MHP’de, ikinci sıra için beklenti içindeki aday adaylarının çoğunluğu hayal kırıklığı yaşadı. Üçüncü sıradan aday gösterilen Ümit Bahtiyar, çekilme sinyali verdi. Ön seçimle isimlerin belirlendiği CHP’de liste heyecanı yaşanmadı.

AK PARTİ’DE KAVAF VE ÖRKİ SÜPRİZİ

Denizli’de milletvekili aday sıralaması en çok merak edilen AK Parti oldu. Geçen dönem dört vekil çıkartan AK Parti’de 27 aday adayının başvurdu. AK Parti, 2011’de seçilen milletvekillerini, sıralamalarını değiştirmeden tekrar aday gösterdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ilk sıradan, milletvekilleri Mehmet Yüksel ikinci, Bilal Uçar üçüncü ve Nurcan Dalbudak’a da dördüncü sıradan yer verildi. AK Parti listesinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin etkisi açık olarak hissedildi. Denizli kulislerinde Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar’ın listelerde yer almayacağı yolundaki beklentiler, listelerin açıklanmasıyla boşa çıktı. Aday adaylarından Devlet eski Bakanı Selma Aliye Kavaf ile eski İl Başkanı Avni Örki’ye listede yer verilmemesi sürpriz olarak yorumlandı. DYP’den 1999-2004 döneminde Denizli Belediye Başkanı olan Ali Aygören de liste dışı kaldı. AK Parti, eski İl Genel Meclisi ve İl başkanlığı yapan Osman Yüceliş’i beşinci, Veteriner Hekim Emin Okkaya’yı altıncı sıradan aday gösterirken, ikinci kadın aday ise eski Kadın Kolları Başkanı Peral Uluköy oldu. Listelerde yer bulamayan aday adaylarının büyük bölümü sosyal medya üzerinden yaptıkları yorumlarda listenin hayırlı olmasını ve çalışmalara destek vereceklerini açıkladı. Listeye tepki gösteren aday adayı olmadığı görüldü.

Haberin Devamı

TBMM’deki odasından eşi Ayşe Mine Yüksel’le birlikte listenin açıklanmasını takip eden Milletvekili Mehmet Yüksel, "Yeni Türkiye yürüyüşümüze verdiğiniz destek ve güçle istikrar için yeniden yola çıktık. Allah yardımcımız olsun" yorumunu yaptı. Dördüncü sıradan aday gösterilen Nurcan Dalbudak tekrar aday gösterildiği için "Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, Bakanımız Nihat Zeybekci’ye, İl Başkanımız Şahin Tin’e ve AK Parti ailesine teveccüh ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

MHP’DE SANCI

Denizli’de milletvekili aday listelerinin en fazla tartışma yarattığı parti MHP oldu. Teşkilatın yeni isimlerin önünü açması için İzmir’den aday olmasını bekledikleri Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, üçüncü kez birinci sıradan aday gösterildi. 20 aday adayının başvuru yaptığı MHP’de, ikinci sıra için beklenti içindeki aday adaylarının çoğunluğu hayal kırıklığı yaşadı. MHP, ikinci sırada 12 Eylül döneminde idamla yargılanan ve Mamak Cezaevi’nde iki yıl yatıp beraat eden işadamı Cafer Birtürk’ü aday gösterdi.

BAHTİYAR’DAN ÇEKİLME SİNYALİ

Haberin Devamı

Üçüncü sıradan aday gösterilen, 2009 Denizli Belediye ve 2014 Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar adaylıktan çekilme sinyali verdi. Sosyal medyadaki hesabından yarın (perşembe) basın açıklaması yapacağını duyuran Bahtiyar, "Ülküdaşlarım. Partiye geldiğimden beri birçok spekülasyonlar yapıldı. Onun bunun adamları benim için bir sürü laflar söyledi. Sesimi çıkarmadım, çalıştım kulaklarımı tıkayarak. Seçimlere girdim her şeyimi vererek. Eşimle nasıl seçim kampanyası yapılır herkese gösterdik. Kimseye yaranamadık. Herkes konuştu. Herkes hor gördü. Tüm Denizli gördü. Siz görmediniz. Ankara’da görmedi. Allaha emanet olun sayın ülkücü devleri. Perşembe günü bir basın açıklaması yapacağım. Hakkım varsa üzerinizde helal edin, ben helal ettim" ifadelerini kullandı.

Beşinci sıradan aday gösterilen eski İl Başkanı Zafer Kaplan’ın sosyal medya hesabından yaptığı, "Ya sabır. Lise yıllarımdan bu yana bu davanın içinde kopmadan yılmadan mücadele ettim. Haksızlıklara uğradım, yanlış yapanlar oldu. Kızmamaya özen gösterdim. Davama, insanlara küsmedim. 20 yılı geçti, mücadelenin hep içindeyim. Beni sevenlerime, teşkilatıma mahcup etme ya rabbim. İnadına mücadeleye devam" mesajı dikkati çekti.

Haberin Devamı

Listelerin açıklanmasından sonra gelen tepkiler üzerine İl Başkanı Yasin Öztürk, yazılı açıklama yaptı. Öztürk, "Ülkenin içinde bulunduğu durumu değerlendirdiğimizde 7 Haziran seçimleri büyük Türk Devleti ve onun necip milleti için son derece önem arz etmektedir. Ülkemizi bu karanlık darboğazdan geçirerek, layık olduğu müreffeh seviyeye çıkaracak olan hiç kuşkusuz MHP’dir. 46 yıllık tecrübesi ve yetişmiş nezih kadrolarıyla MHP bu başarıyı sağlayacak güçtedir. Bu bağlamda partimizden aday olan 7 arkadaşımızın hepsi MHP’nin adayıdır. Başta ben ülkücüyüm diyen herkesi çalışmaya ve Denizlili hemşerilerimizi MHP’ye desteğe çağırıyorum" dedi.

CHP’DE HEYACAN YOK

CHP’de ise adayların ön seçimle belirlendiği için liste heyecanı yaşanmadı. Ön seçimde belirlenen 7 aday Yüksek Seçim Kurulu’na bildirildi. 7 Haziran seçimlerinde en zorlu mücadele ikisi kadın üç aday arasında yaşanacak. 7 milletvekili çıkartan Denizli’de, geçen dönem dört vekili meclise gönderen AK Parti’nin 3, CHP’nin 2, MHP’nin de 1 milletvekili çıkarmasına kesin gözle bakılıyor. Üç parti tüm çabalarını 7. Milletvekilini kazanmak için harcayacak. Ak Parti’nin dördüncü sıra adayı Nurcan Dalbudak, CHP’nin üçüncü sıra adayı Gülizar Biçer Karaca ve MHP’nin ikinci sıra adayı Cafer Birtürk genel seçimlerin en fazla çalışan, çaba harcayan ve Ankara’ya gitmenin mücadelesini verecek isimler olacak.