ÖSYM bu sistemi ilk kez uyguladı!
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, başkasının yerine sınava girmeyi önleyecek "Barkod Sistemi"nin pilot denemesini, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nda (TUS) uyguladıklarını bildirdi.
TUS'un Sonbahar Dönemi sınavı, ÖSYM tarafından bugün Ankara'da iki oturumda gerçekleştirildi.
Sınavın sabah oturumunda saat 09.30'da başlayan "Yabancı Dil Sınavı" 75 dakika sürdü. Öğleden sonraki "Bilim Sınavı"nın oturumu ise saat 13.30'da başladı ve sınav saat 17.00'de sona erdi.
Sınavın ardından AA muhabirine açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir, sınavların sorunsuz tamamlandığını söyledi.
Sınavlarda güvenlik önlemlerinin artırılması yönünde başlattıkları çalışmaları sürdürdüklerini dile getiren Demir, bu yönde üzerinde çalıştıkları "Barkod Sistemi" uygulaması hakkında bilgi verdi. Demir, uygulamayla adayın sınava giriş belgesinde yer alacak barkod ile girişte adayın yoklamasının yapılacağını söyledi.
Demir, şunları söyledi: "Arama sırasında güvenlik görevlilerinin el dedektörü kullanarak adayı aramasını istiyoruz. Başkasının yerine sınava girmeyi önlemek için de 'Barkod Sistemi'ni uygulayacağız. Sınava giriş belgesi üzerindeki barkod ile adayın yoklaması kapıda yapılacak. Adayın fotoğrafını da gösterecek uygulama ile güvenlik sağlanacak. Pilot denemelerini bugün TUS'da uyguladık."
ÖSYM Başkanı Demir, uzman doktor adaylarının TUS'un Ankara dışında yapılmasını talep ettğini de belirterek, sınavın bugüne kadar hep Ankara'da yapıldığını, ancak yönetmelikte buna ilişkin bir zorunluluğun bulunmadığını kaydetti.
Demir, "Bundan sonra sınav, Ankara'nın dışında İstanbul, İzmir gibi büyükşehirler ve talep durumuna göre doğuda da yapılabilecek" diye konuştu.