Gazete Vatan Logo

‘Önceliğimiz Türkiye’nin üyeliği’

Ankara’da yoğun diplomasi trafiği

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Mogherini, Ankara ziyareti öncesinde Türkiye’nin AB üyeliğiyle ilgili önemli mesajlar verdi.

Ankara bu hafta İngiltere ve Avrupa Birliği’nden üst düzey ziyaretçileri ağırlamaya hazırlanıyor. AB Dış Politika Yüksek Temsilciliği görevini 1 Kasım’da Catherine Ashton’dan devralan Federica Mogherini, Komisyon’un yeni genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn ve İnsani Yardım Komiseri Christos Stylianides’in bugün ve yarın Ankara’da temaslar gerçekleştirmesi bekleniyor.

‘İvme kazandıracak’

Bu yılın şubat ayında İtalya Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturan Mogherini, kasım başında İngiliz Catherine Ashton’dan devraldığı AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi sıfatıyla bugün Türkiye’de temaslarda bulunacak. Ziyaretinin, Türkiye-AB ilişkilerine ivme kazandıracağını ifade eden Mogherini, şunları söyledi:

‘Türk halkı destekliyor’

“Her şeyden önce Türkiye’nin AB’ye girme süreci, komisyonumuzun önceliği olacaktır. Bu doğrultuda, Türk hükümetindeki yetkililerle çalışarak, Türkiye ve Türkiye’nin AB’ye giriş sürecinin somut biçimde gelişmesini ve ilerlemesini sağlamayı amaçlıyoruz. AB-Türkiye ilişkileri bölgenin güvenliği ve istikrarı açısından kritik rol oynamaktadır. Biliyorum ki Türk kamuoyunda, Türkiye’nin AB üyeliğine destek yüzde 50’nin bir hayli üzerinde. Bence biz bunu ilerletmeliyiz.“

Haberin Devamı