Gazete Vatan Logo

Ölen ikinci eşi için de ‘İntihar etti’ dedi! 10 yıl sonra şüphe uyandıran benzerlik

İlk eşi 10 yıl önce ‘intihar’ eden İsmet Bingöl’ün ikinci eşi Vesile Bingöl de geçen yıl ‘intihar’ etmişti. İlk eşinin intiharında delil yetersizliğinden beraat eden İsmet Bingöl’ün hakkında ‘intihara yönlendirme’ ve ‘eşe karşı eziyet’ suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ölen ikinci eşi için de ‘İntihar etti’ dedi! 10 yıl sonra şüphe uyandıran benzerlik

İstanbul Bağcılar’da eşiyle yaşayan İsmet Bingöl, 24 Temmuz 2023’de polisi arayarak eşinin intihar ettiğini söyledi. İsmet Bingöl, genç kadının kendisini doğalgaz borusuna astığını söyledi. Vesile Bingöl’ün, ‘intihar’ sonucu öldüğü ifade edildi.

İsmet Bingöl’ün ise yapılan muayenesinde alnında, omzunda, sol kürek kemiğinde yaralanmalar mevcuttu. Parmağı kesikti ve dirseğinden yaralanmıştı. Bingöl, ifadesinde eşinin kendisini aldattığını düşündüğünü, 24 Temmuz sabahı da bu nedenle tartıştıklarını, tartışmanın ardından eşinin başka odaya geçtiğini, sonrasında ise eşinin mutfakta doğalgaz borusuna kendisini astığını gördüğünü, mutfaktan aldığı bıçakla ipi kestiğini anlattı.

İsmet Bingöl ayrıca ifadesinde son bir haftadır uyuşturucu madde kullandığını belirtti.

Vesile Bingöl’le aynı binada yaşayan Şaban T. ise savcıya, olay günü İsmet Bingöl’ün kendisine “Koş Şaban” diye bağırdığını, ablasının evine gittiğinde evde bulunan çocukların ağladığını gördüğünü ve ablasının yerde yattığını söyledi. Yatak odasının çok dağınık, televizyonun sesinin de çok yüksek olduğunu belirten Şaban T., “İsmet ilk eşini öldürme suçundan cezaevine girmişti. Zaman zaman ablama da şiddet uyguluyordu. En son bir hafta önce ablamı darp etmişti” dedi.

Haberin Devamı

Ölen ikinci eşi için de ‘İntihar etti’ dedi 10 yıl sonra şüphe uyandıran benzerlik

İsmet Bingöl’ün ilk eşi Hülya Bingöl’ü öldürme suçundan yargılandığı hatırlatılarak, Bakırköy 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyasına da yer verdi. İddianamede yer verilen Hülya Bingöl’ün ölümüne ilişkin dosyada da İsmet Bingöl’ün tıpkı bu olaydaki gibi sabah uyandığında ilk eşiyle tartıştığı, eşinin yine başka odaya geçerek intihar ettiği, bu olaydaki gibi aile apartmanında oturduğu ve olay sonrası eşinin yakınlarına seslendiği, yine bu olaydaki gibi vefat edenin intihar etmesi için somut bir neden bulunmadığı anlatıldı. Bingöl, o dosyada ‘kasten öldürme’ suçundan yargılandı ancak delil yetersizliğinden beraat etti.

76 kilo olan Vesile Bingöl’ün asılması durumunda düğümlerin ciddi anlamda sıkı hale gelmesi gerektiği, ipin kesilme biçiminin de bir hayli dikkat çekici olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Savcı, hazırladığı iddianamede, şüphelinin eşinin vefat etmesini arzuladığı, vefat edeni bu ruh haline sürüklediği, eziyet içeren sistematik eylemleri ile aynı zamanda intihara yönlendirdiği ve intiharın da gerçekleştiğini ifade etti. İsmet Bingöl hakkında ‘intihara yönlendirme’ suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar, ‘eşe karşı eziyet’ suçundan da 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası talep etti.